Левски и Балкан в битка за Големия финал в ЕВРОХОЛД Балканска лига


Левски и Балкан в битка за Големия финал в ЕВРОХОЛД Балканска лига
25-04-2014 09:13

Двата български отбора се срещат днес в първия полуфинал


От 18.30 часа днес е първият полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Той противопоставя отборите на Левски и Балкан, които ще влязат в сериозна битка за Големия финал в турнира през сезон 2013/2014. Мачът ще бъде предаван пряко по БНТ Свят и БНТ 2, както и в интернет на адрес Sportmedia.tv. От 21.15 часа е вторият полуфинал между домакина Сигал Прищина и шампиона Галил Гилбоа.


Както и двамата треньори изтъкнаха, и двата тима се познават много добре и на практика няма с какво да се изненадат. Това означава, че моментното състояние на състезателите и техните изяви във важните моменти, ще се окажат решаващи за крайния изход на двубоя.


На гардовите позиции се очертава много сериозен сблъсък. От едната страна са американците Лайънъл Чалмърс и Брандън Хийт, които освен, че ще се заменят на позиция 1, ще играят и заедно. От друга страна Балкан ще противопостави Станимир Маринов и Александър Груев, но пък те едва ли ще са на терена заедно. Единият от тях ще е с Иван Лилов или Мартин Маринов, които ще се стремят да бележат срещу американците. Левски ще противопостави срещу тях и Павел Иванов, като представянето на тези състезатели ще е от изключително значение. Лилов е един от топреализаторите в турнира с 16.9 точки, докато левскарите отговорят със 17.8 на Брандън Хийт, но само в пет мача.


Може би обаче най-важният двубой на терена ще е между Христо Захариев и Павел Маринов. И двамата са изключително борбени и се хвърлят за всяка топка, като може би леко предимство има Маринов, заради своят атлетизъм. Със сигурност обаче и двамата имат какво да покажат и от тяхната игра ще зависи много в днешния двубой. Захариев има по 12.5 точки, 3.4 борби и 2.9 асистенции до момента в турнира, докато капитанът на Балкан е със сходни показатели - 12.4 точки, 3.9 борби и 3.1 асистенции.


Не по-малко сериозна битка се очертава да има и в подкошието. Там от една страна Левски ще излезе с опита на американците Майк Уилкинсън и Джумейн Джоунс, както и с българите Николай Върбанов и Стефан Георгиев. Тук естествено на позиция 4 може да се включва и Митко Ангелов, който също има много подобни мачове в кариерата си. Те обаче ще имат тежката задача да спират играта на най-полезния в Балкан - Ноа Далман, който е с 14.4 точки и 9.6 борби, плюс стрелбата на Петер Седмак от тройката. Отделно обаче важна роля има и Лоуган Стъц, който без да блести върши много работа, а пък Слободан Божович също ще се включва. На моменти Левски ще има ръстово предимство в лицето на Върбанов, но въпросът е дали той ще съумее да го използва или пък стрелбата от тройката на Седмак и бързата игра на Стъц ще вземат превес.


Със сигурност всички можем да очакваме една страхотна битка между двата тима. Неведнъж през сезона те ни предложиха интересни двубои, но за първи път сега залогът е толкова голям. И двата отбора ще се хвърлят здраво само с една цел - победа и класиране на финал. Кой ще успее ще разберем след 20.00 часа тази вечер.


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Левски, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи