Рилски и БУБА са на финал при 12-годишните


Рилски и БУБА са на финал при 12-годишните
Ангелов спечели мача за БУБА (сн. Sportsimages.bg)
21-05-2014 22:37

Двата тима спечелиха полуфиналите днес, БУБА бие след голяма драма


Рилски спортист и БУБА баскетбол са на финал при 12-годишните момчета. Двата тима ще се срещнат утре от 14.00 часа в битка за титлата, а преди това от 12.00 Левски и Шампион 2006 ще спорят за третото място. И двете срещи ще бъдат излъчени пряко в BGbasket.com, Sportmedia.tv и Viasport.bg.


Рилски спортист победи Левски със 70-56 в първия полуфинал. Самоковци завършиха силно първата част и се откъснаха с 9 точки, а с още по-добра игра през втората натрупаха сериозен аванс от 19. След паузата Левски се хвърли в опити за обрат, като съумя да свали пасива си до 12 точки. В последната четвърт "сините" намалиха до 8, като имаха и шанс да стигнат до 6, но пропуснаха два наказателни удара. След това Рилецо отговори с два коша и до края контролираше мача.


Изключително много драма пък имаше във втория полуфинал, в който БУБА баскетбол надви Шампион 2006 с 60-59 след продължение. Като цяло Шампион 2006 игра по-добре и водеше през цялото време до преди последните секунди. Решителната последна четвърт започна с аванс от 9 точки за тима, но своята дума все още не бе казал Мартин Ангелов. На практика той сам успя да върне БУБА в мача, а с кош 4.7 секунди преди края той изведе тима си напред с една точка. В атаката за Шампион Виктор Маргаритов проби и пропусна, но Константин Паисиев хвана борбата и бе фаулиран. Той вкара първия опит, но пропусна втория и така срещата отиде в продължение.


В допълнителните минути първият кош бе за Шампион. Малко след това Ангелов изравни, след което и двата тима пропуснаха няколко пъти. Отново обаче невероятният в този мач Ангелов се намеси и 14 секунди преди края даде аванс от 2 точки за БУБА. След това за Шампион бе фаулиран Макс Марангозов, който вкара само първия опит от наказателната линия. Тимът обаче си взе борбата и топката попадна у Маргаритов, който обаче не беше разбрал, че Шампион изостава. Така той държа топката почти до края, а отчаяният опит на Паисиев от тройката не стигна до целта. Така след изключително драматичен двубой БУБА е на финал.


Тагове: Финали за момчета (12)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи