Тити Папазов: Без Ники Върбанов няма да можем да победим


Тити Папазов: Без Ники Върбанов няма да можем да победим
(сн. lap.bg)
24-05-2014 21:02

Днес Левски загуби първия мач от финалната серия в ТЕСИ НБЛ срещу Лукойл Академик, а ето какво каза старши-треньорът на „сините” Тити Папазов след мача:

 

„Големият проблем е в защитата. Изпуснахме ключови ситуации. Имаше много важен момент при 5 точки разлика – 65-50 и отворена стрелба на Джумейн за три точки не можахме да вкараме, взехме борбата и пак не вкарахме. Това беше много важен психологически момент. С нулев Ники Върбанов няма какво да направим. Техните центрове са вкарали единият 20, другият 8 и Веско вкара 9. В последно време на Ники Върбанов точките му са по-малко от фауловете. Освен лична отговорност, трябва да им отговорност за другите хора. Имаш още 11 приятели, които са в този отбор, и разчитат малко да им помогнеш. Опитвам да го предизвикам, какво ли не му говоря, за да се озлоби и нещо да се случи. Без него няма да можем да победим. Той е единственият човек, с който съм водил индивидуален разговор в съблекалнята и съм му казал, че той е ключът към победата.

 

Днес нали видяхте отново героя от Бургас. В ключова ситуация има очевидна дисквалификация на Лалич, някой свири ли му нещо? Никой. Ситуация, в която Брандън Хийт играе пик енд рол, фаул на Вергинис. Милен Цветков вдига ръката за фаул и понеже Брандън стреля, си сваля ръчичката. Лалич играе с много нечисти заслони. Да се съпротивляваме на съдиите няма смисъл. Но са ключови ситуации. Ние ще се борим за пети мач, ако ще да дойдат съдии от Евролигата, ние сме готови и от НБА да докараме. Тогава си проличава кой е по-добрият отбор и кой побеждава.”

 

За това, че едва ли не си е избрал съдиите в петия мач срещу Балкан, Тити Папазов каза: „Ацо Тодоров дойде в тази държава само да създава интриги и да пише декларации. Може да проверите кога е пуснато писмото – на 5-и, а на следващия ден федерацията прави запитване до всички федерации. Вчера пак ли бяхме виновни ние – че Андреевич е с 4 фаула, а Пупович – с 3. Аз вчера имах ангажимент, иначе щях да отида да гледам мача, за да могат пак да ме обвинят. Това е безпардонно поведение на един човек, който трябва да си оправдае 6000 евро заплата. И хора, които обичат баскетбола, са тотално подведени. Отразяване на абсолютни неистини – декларации, работи. Не се сърдя българските съдии. Te са под натиск, те нямат този опит, за да работят в такава атмосфера. И аз да съм, сигурно ще се стресна.

Моите играчи трябва да са безупречни. Ако моите играчи бяха играли безупречно, щяхме да вдигнем голяма олелия – ако мачът е кош за кош и тези неща не се свирят. Но има очевадни грешки, които са повече от факт. Но те се случват, не са умишлени. Може би не е нарочно.”

 

„Ние ще спечелим тази титла, или поне се надяваме да спечелим. Идва нов мач, после те имат гостуване в София. Бяхме готови за всичко, но не и за ромската изненада от Дупница. Това е изключително ревностна подкрепя, сигурно някои от тях за първи път влизат в залата. Ако това не е обида, не знам. Може би вървят в пакет – утре ще гласуват за някоя партия. Това ни изненада, смятам, че сме готови за това нещо другия мач”, завърши Папазов.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тити Папазов, Левски, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи