Людмил Хаджисотиров: Свършихме си работата за днес; Украйна е фаворит в групата


Людмил Хаджисотиров: Свършихме си работата за днес; Украйна е фаворит в групата
(сн. БФБ)
24-07-2014 22:59

Старши-треньорът на юношеския национален отбор Людмил Хаджисотиров коментира пред BGbasket.com победата на тима ни в първия ден от Европейското в София срещу Шотландия. Той говори и за следващия съперник Дания, както и за фаворита в групата на националите ни:

 

„Беше първи двубой, на много от момчетата им беше и първи международен мач. Имаше много напрежение в тях, бяхме по-сковани и от това, че сме домакини. Шотландците са отбор, който играе с адски много дух и сърце, борят се за всяка една топка и играеха твърдо през първото полувреме. Същевременно са доста „крив” състав, защото нямат много ръстови играчи и ни създаваха проблеми, когато играхме лична защита. Играеха широко и пробиваха през нашия висок човек Ники Вангелов. Това определено ни създаде проблеми, наложи се второто полувреме да минаваме към алтернативни защити, да ги форсираме повече да стрелят от далечно разстояние. Това вдигна духа на отбора, създаде ситуации за бърза атака, освободи ни и мисля, че всичко си дойде на мястото и изиграхме добро второ полувреме.”

 

За следващия ни съперник Дания, Хаджисотиров каза: „Дания е традиционно силен отбор, последните години или играе финал на дивизия В или се класира в дивизия А. Принципно Дания е един от фаворитите на турнира. Днес мисля, че изненадващо за всички загубиха от Ирландия и утре ще излязат пределно мобилизирани. Добър отбор са, който също сменя непрекъснато защитата, имат стрелци и хора, които играят под коша. Тази вечер ще изгледам всичко, което има, ще направим скаутинг и ще премислим какъв е най-добрият начин на игра, който можем да изберем срещу тях.”


Силния тим на Украйна треньорът на юношите коментира така: „Украйна може би се явява фаворит в групата. Те имат най-добрия играч, роден ’97-ма година в Европа, който подписа в University of Kansas, които излъчиха двама от топ 3 в драфта на НБА тази година, така че може да си представите за какъв играч става въпрос, за да го вземат там. Миналата година беше MVP на кадетите в дивизия А. Украйна е и много ръстов отбор, така че смятам, че те са изявеният фаворит в групата. Но ние го караме мач за мач, фокусираме се единствено върху днес и нещата, които трябва да свършим в настоящия ден. За днес си свършихме работата, сега е време да се готвим за утре.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (18), Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи