Лукойл Академик започна категорично


Лукойл Академик започна категорично
11-10-2014 20:03

Убедителна победа за вицешапмионите в началото на сезона

 

Лукойл Академик започна с успех началото на новия сезон. Тимът от Правец надигра Ямбол с 98-66 в първия мач на първенството. До първото полувреме мачът беше оспорван, но през третата част "студентите" тотално надиграха съперника като натрупаха огромна разлика от 26 точки. Всички играчи на вицешампионите от Лукойл Академик се включиха в мача и успяха да се отчетат. В следващия кръг "студентите" гостуват на Балкан в Ботевград, а ямболии ще посрещнат Берое у дома.

 

Отборът на Ямбол започна добре мача като поведе с 6-2, но малко след това резултатът бе изравнен. Тройка на Станислав Говедаров отново изведе ямболии напред в резултата при 15-12, но Крис Минков веднага отвърна с още една тройка и обърна резултата. До края на частта вицешампионите от Правец задържаха преднината си и след първата част бяха с 5 точки аванс.

 

Студентите започнаха втория период със серия 6-0, за да направят разликата за първи път двуцифрена. Тимът на Юли Радионов се върна в мача и с  нова серия от 7-0, изравни за 35-35.  Силно за вицешампионите се включи юношата Крис Минков, който минута преди края отбеляза третата си тройка в мача и така направи разликата на полувремето близо 10 точки в полза на домакините.

 

През третия период момчетата на Йовица Арсич тотално надиграха съперника и след 30 минути играха бяха с 26 точки напред. Силно се включи новото попълнение Килиан Ларсън и Веско Веселинов, който реализира няколко тройки.

 

В последния период вицешампионите запазиха преднината си, за да се поздравят с убедителен успех след края на мача.

 

Домакините доминираха в борбата под коша като овладяха с 20 борби повече от съперника.

 

За отбора на Лукойл Академик всички играчи успяха да отбелжат. Най-резултатен за тях беше Крис Минков, който отбеляза 18 точки , 17 реализира Веско Веселинов, 14 добави Килиан Ларсън, 12 - Николай Грозев, а 10 отбеляза Чарлс Томас.

 

За Ямбол по 14 добавиха Тейлър Лейсър и Станислав Говедаров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Лукойл Академик, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи