Левски без проблеми на старта на НБЛ


Левски без проблеми на старта на НБЛ
15-10-2014 20:35

Шампионите разгромиха Черноморец в последен мач от първия кръг


Левски стартира убедително защитата на титлата в НБЛ. В последен мач от първия кръг "сините" разгромиха бургаския Черноморец с резултат 93-63. Левскарите играха силно във втората част, когато се откъснаха сериозно и след това нямаха проблеми. В следващия кръг Левски гостува на Черно море Порт Варна, а черноморци почиват.


И двата тима започнаха малко по-мудно срещата и първите минути им бяха трудни. Едва в края на първата част с два поредни коша левскарите съумяха да се откъснат със 7 точки. Малко след началото на втората домакините направиха разликата двуцифрена, като след техен пропуск на контраатака бургазлии вкараха 5 точки и намалиха на 8. Веднага след това Левски направи серия от 13-2 за аванс от 19 точки, а след 8-0 за край на полувремето разликата стигна и до 26 точки.

 

След паузата домакините контролираха резултата, като малко преди края разликата падна под 20 точки, но бързо се върна над нея.


Левскарите хванаха 16 борби повече от съперника, като това бе главно поради повечето пропуски на бургазлии. Отделно "сините" имаха и 16 асистенции повече, както и 10 срещу 7 тройки.


Павел Иванов завърши като най-резултатен за победителите с 18 точки. Димитър Димитров вкара 15, а Никола Гайдаджиев се включи добре от пейката с четири тройки и 14 точки.


За гостите от Бургас с дабъл дабъл от 21 точки и 12 борби завърши Илия Милутинович, а с 18 точки се отчете Любен Пасков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи