Лукойл Академик спечели дербито в Ботевград


Лукойл Академик спечели дербито в Ботевград
18-10-2014 20:55

Лукойл Академик спечели дербито в Ботевград

 

Лукойл Академик спечели и втория си мач от началото на новия сезон. Вицешампионите се наложиха над Балкан с 69-60, след като водеха през целия мач. Тимът на ботевградчани се бореше със здрави зъби през цялото време, но силите им не издържаха в края на мача. В следващия кръг ботевградчани гостуват на Берое в Стара Загора, а Лукойл Академик посреща Рилски спортист у дома.

 

Вицешампионите от Лукойл Академик започнаха по-добре мача като поведоха със 7-3, но след добро включване на Иван Лилов домакините обърнаха. Последва нова серия от 10-1 за Лукойл, с която “студентите” излязоха отново напред в резултата и запазиха водачеството си до края на частта.

 

Ботевградчани започнаха по-силно втория период и след добра серия от 7-2 и тройка на Иван Лилов успяха да стопят разликата само на 2 точки при 24-26. В средата на частта последва нова серия за вицешампионите от 8-0 и така до полувремето “студентите” запазиха аванса си.

 

Изключителен точен мерник от тройката показа Лилов в третия период, за да стопи значително разликата, но въпреки това момчетата на Йовица Арсич водеха в резултата през цялото време. Тройка на Павел Маринов в последната минута намали разликата на 3 точки след 30 минути игра.

 

В началото на последния период разликата стана само точка и продължи кош за кош, но балканци не изравниха нито веднъж. В края вицешампионите отново се откъснаха напред след много силна игра на американския плеймейкър Морис Къри и така се поздравиха с успех.

 

Отборът на Лукойл Академик беше 100% от линията за наказателни удари като отбелязаха 13/13, а Балкан 10/21 (48%).

 

За победата на Лукойл Академик с най-много 19 точки и 5 асистенции заърши Морис Къри, Чарлс Томас добави 16, а Тери Смит - 12.

 

Иван Лилов беше най-резултатен за Балкан с 24 точки, Павел Маринов реализира 14.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи