Първа победа за Ямбол от началото на сезона


Първа победа за Ямбол от началото на сезона
31-10-2014 19:46

Първи успех за Ямбол от началото на сезона

 

Тимът на Юли Радионов се наложи като домакин над Черноморец Бургас с 94-75, за да запише първа победа от началото на шампионата. Мачът бе доста оспорван в първите 20 минути, но след тях домакините изиграха много силно второ полувреме, за да зарадват родната публика в зала "Диана" с първи успех. Така до момента тимът на Ямбол е с актив от 1 победа и 3 загуби, докато бургазлии остават без нито един успех. Дебют за домакините днес направи американският център Карон Джонсън.

В следващия кръг Ямбол гостува на Черно море Порт Варна, а Черноморец е домакин на Балкан Ботевград.

 

Maчът започна оспорвано за двата тима като през цялата първа част вървеше кош за кош. На няколко пъти отборите си размениха водачество, а в края след кош на новото попълнение на Ямбол – американският център Карон Джонсън домакините излязоха напред с малка преднина от 2 точки. Двубоят продължи да бъде все така динамичен и през втория период и за първи път едва в края домакините от Ямбол успяха да натрупат малко по-голям аванс от 7 точки. Силно за гостите се включи Богдан Боев, който наниза 4 тройки за Черноморец, за да намали пасива им, но след 20 минути игра ямболии отново водеха с 5 точки.

 

Със серия от 5-0 започнаха третия период гостите от Бургас, за да изравнят в резултата при 45-45. Веднага след това обаче, момчетата на Юли Радионов отвърнаха и след добра игра на Бърнас и Лейзър и серия от 8-0 за първи път се откъснаха напред с двуцифрен точков актив. В последния период домакините от Ямбол запазиха преднината си и дори значително увеличиха аванс, за да се поздравят с първи успех от началото сезона.

 

Домакините показаха по-добър процент от стрелбата за две точки 28/59 (55.1%) срещу 25/68 (36.8%) за гостите от Бургас. Ямболии направиха и 10 асистенции повече от тима на Черноморец и вкараха 20 точки вследствие на техни грешки, докато гостите - 10.

 

Тони Бърнас беше най-полезен за победата на Ямбол с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, Станислав Говедаров записа 14, по 12 реализираха Костадин Маршавелски и Тейлър Лейзър, а по 11 точки имат Иван Тенев и новото попълнение Карон Джонсън, с 10 е Стоян Петков.

 

За Черноморец най-полезен с 22 точки, от които 5 тройки, беше Богдан Андонов. Също много силно с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби се включи Любен Пасков, 12 точки реализира Илия Милутинович, а 10 отбеляза Константин Коев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Ямбол, Черноморец, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи