Левски спечели драматично в Ботевград с точка


Левски спечели драматично в Ботевград с точка
03-11-2014 20:58

Левски с трета победа в българското първенство

 

Левски спечели третия си мач от началото на първенството, а ботевградчани не успяха да вземат реванш от "сините" след загубите в плейофите от миналата година. Тимът от София се наложи драматично над Балкан със 79-78 след изключително оспорвана последна част, въпреки че контролираха двубоя в Ботевград през цялото време. Така до момента Левски е с три победи и една загуба, а Балкан е с актив от две загуби и две победи. В следващия кръг Левски посреща Рилски спортист, а Балкан гостува на Черноморец в Бургас.

 

Отборите започнаха много оспорвано мача със силна игра в защита, но доста грешки и от двете страни. На няколкото пъти Балкан и Левски си разменяха водачеството, а след 10 минути игра тимът на “сините” успя да се измъкне с точка напред при 19-18.

Още в началото на втората част гостите от Левски успяха да увеличат преднината си на 12 точки и до полувремето контролираха двубоя. Домакините от Ботевград бележаха трудно и до почивката намалиха изоставането си само на 8 точки при 33-41.

 

През третата част Левски запази аванса си, а на моменти разликата достигна 16 точки. В края на частта ситуацията между центровете на Левски и Балкан се нажежи,а след нея новият център на Балкан Ненад Шулович получи техническо нарушение. Гостите от Левски увеличиха водачеството си, а тройка на Павел Маринов минута преди края отново успя да стопи разликата на 8 точки.

С три минути без кош стартираха последната част отборите, а тройка на Лилов и Захариев отпуши черната серия на отборите. 2 поредни бързи атаки на Иван Лилов и тройка на Шулович отново върна Балкан в игра и намали разликата на 3 точки при 69-72. Малка се запази разликата до края. Забивка на Павел Маринов стопи за първи път разликата само на точка за 76-77 минута преди края, а гостите не успяха да отбележат в следващата атака. След успешен наказателен удар на Алекс Симеонов, разликата отново стана 2 точки и последваха няколко таймаути за двата отбора. Пети фаул бе отсъден на Павел Иванов, а Мартин Маринов не трепна от фаула и изравни резултата 7 секунди преди края на мача. Последва нов фаул и Христо Захариев трябваше да реши мача с два наказателни удара, от които вкара само единия и така Левски успя да спечели двубоя в Ботевград с една точка.

 

 

Най-резултатен за победителите беше капитанът Павел Иванов с 22 точки, Христо Захариев реализира 19, а Павлин Иванов се отчете с 11.

 

За Балкан с най-много 29 точки завърши Иван Лилов, 20 точки и 8 борби добави Павел Маринов, а 11 Ненад Шулович.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъце, Балкан, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи