Лукойл Академик удържа Берое и продължава без загуба


Лукойл Академик удържа Берое и продължава без загуба
15-11-2014 20:35

Вицешампионите продължават без загуба в първенството


Лукойл Академик спечели петия си мач от началото на първенството. Вицешампионите се наложиха като домакин над Берое в мач от шести кръг на НБЛ при резултат 72-65. За гостите от Стара Загора поради контузии не се включиха Тихомир Желев и Джейсън Чийзман. Така до момента “студентите” продължават без загуба, а старозагорци са с актив 3-3. В следващия кръг Лукойл Академик ще посрещне Левски у дома в разменено домакинство, а Берое почива.

 

Вицешампионите от Лукойл Академик започнаха ударно мача и още в началото направиха серия от 10-0 като запазиха аванса си до края на частта, в която отбелязаха 25 точки срещу 13 за съперника от Стара Загора. Домакините от Правец увеличиха преднина си и през втората част на 15 точки, но в средата на периода гостите от Стара Загора направиха серия от 8-0 и стопиха пасива на 7 точки на полувремето. През третата част “студентите” запазиха преднината си като на моменти разликата отново достигна 15 точки. Тимът на Любомир Минчев започна доста по-добре в последната част като намали значително изоставането си, а 3 минути преди края разликата падна на 4 точки при 61-57. До края на мача обаче, момчетата на Йовица Арсич удържаха преднината си, за да се пзодравят с успех.

 

Основна разлика бе стрелбата за три точки - домакините от Лукойл Академик отбелязаха 12 тройки в целия мач, докато гостите само 2. Те пък показаха по-добър процент от линията за наказателни удари 21/29 (72.4%), а вицешампионите 6/13 (43%). Лукойл направиха и значително повече асистенции 21 срещу само 6 на съперника.

 

Чарлс Томас беше най-резултатен за Лукойл Академик като завърши с 15 точки и 8 борби, 13 реализира Бруно Шундов , който овладя и 7 борби,а по 11 записаха Тери Смит и Морис Къри, който направи и 7 асистенции.

 

За Берое с най-много 22 точки завърши Майк Блек, а 11 реализира Венцислав Петков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Лукойл Академик, Берое Стара Загора, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи