Лукойл се справи с Черноморец след щурм на младоците в тима


Лукойл се справи с Черноморец след щурм на младоците в тима
28-11-2014 19:35

Вицешампионите продължават без грешка


Лукойл Академик спечели без проблем седмата си победа в първенството в среща от осми кръг на НБЛ като домакин на Черноморец Бургас. Тимът от Правец се наложи категорично над бургазлий със 101-52, след като водеше убедително през целия мач и още след първото полувреме разликата беше 21 точки. В двубоя участие не взе плеймейкърът Морис Къри, но силно се включи Самуел Франсис, който отбеляза 18 точки, от които четири тройки. Така до момента вицешампионите продължават първенството без загуба, докато Черноморец имат само един успех и шест поражения. В следващия кръг вицешампионите гостуват на Черно море Порт Варна, а бургазлий посрещат Берое Стара Загора.

 

Гостите от Черноморец започнаха ударно мача със серия от 7-0, а Лукойл успяха да отбележат първия си кош едва 3 минути след началото на срещата. Последваха две тройки на Емил Бинев, с които бургазлии поведоха с 10-2, но до тук бе всичко оспорвано. До края на частта “студентите” подобриха значително играта си и бързо отвърнаха със серия 20-6, за да се върнат в мача и да поведат с 6 точки след 10 минути игра. Поддържайки много добро темпо и през втория период, в който Самуел Франсис избухна от тройката с три последователни коша, на почивката Лукойл натрупаха преднина от 21 точки при 49-28.

 

Ситуацията на игрището не се промени много и през третия период, след който авансът на вицешампионите от Лукойл Академик нарасна на 32 точки. Със серия от 8-0 започна и последната част, а разликата вече бе 40 точки и на практика нещата приключиха с убедителна победа за домакините от Правец.

 

Самуел Франсис беше най-резултатен за победата на Лукойл Академик като завърши с 18 точки, а Чарл Томас добави 17. По 11 точки записаха Веско Веселинов и Николай Грозев, който хвана и 7 борби, а с 10 точки и 8 борби се отчете Бруно Шундов.

 

Илия Милутинович отбеляза най-много за Черноморец като завърши с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби. Любен Пасков също бе много полезен за бургазлии, реализирайки 14 точки, а 11 добави Деян Белич.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи