Ямбол хвърли бомбата на кръга с победа срещу Рилецо


Ямбол хвърли бомбата на кръга с победа срещу Рилецо
01-12-2014 20:27

Ямбол хвърли бомбата в 8 кръг на НБЛ, спечелвайки като гост на Рилски спортист

 

Тимът на Юли Радионов се наложи като гост над Рилски спортист с 91-84, след като изигра много силно първо полувреме и доминираше през целия мач в Самоков. В края домакините стопиха разликата на 4 точки и се опитаха да се върнат в мача, но до обрат не се стигна. Така до момента ямболии са с две победи и 5 загуби, а Рилецо има актив от 4-3. В следващия кръг Ямбол е домакин на Спартак Плевен, а Рилски спортист гостува на Балкан в Ботевград.

 

Домакините започнаха мача добре с две тройки на Златин Георгиев и поведоха с 6-2, но до там беше тяхното предимство. Ямболии бързо отвърнаха със серия 8-0 и още в началото обърнаха в резултата. Те продължиха доминацията си в нападение и до края на първата четвърт, след която имаха аванс от 5 точки. Тимът на Радионов запази тотално надмощие под коша и през втория период като до средата увеличиха преднината си на 16 точки при 35-19, а самоковци успяха да отбележат едва 2 точки за 5 минути. Последва таймаут за Росен Барчоски, след който самоковци затегнаха защитата и направиха серия от 7-0, за да намалят изоставането си на 7 точки при 31-38. До края на първото полувреме обаче триото Бърнас-Лейсър-Джонсън бе неудържимо и на почивката гостите отново имаха двуцифрена преднина от 13 точки.

 

Гостите от Ямбол запазиха двуцифрен аванс и през третия период, а в началото на последната част разликата спадна на 8 точки при 70-62. До края на двубоя напрежение се покачи и последваха няколко технически нарушения и за двата отбора. За първи път разликата спадна на 4 точки 6 минути преди края при 75-71, след което Тейлър Лейсър вкара много важна тройка за Ямбол и увеличи отново актива им на 8 точки. 1:43 преди края разликата отново падна само на 4 точки при 83-79, но до края гостите запазиха аванс и спечелиха двубоя.

 

Гостите от Ямбол доминираха под коша през целия мач като накрая овладяха цели 41 борби срещу 30 за съперника, а отсъствието на гиганта на Рилски Иън Чайлс оказа влияние. Гостите показаха и доста по-добър процент от стрелбата от този на самоковци.

 

Карон Джонсън бе най-резултатен за победата на Ямбол като завърши с 25 точки и 9 борби, Тони Бърнас записа дабъл-дабъл с 23 точки и 13 борби, а 21 добави Тейлър Лейсър. Станислав Говедаров отбеляза 12 точки за победата на своя тим.

 

За Рилецо най-много по 19 точки отбелязаха Върнън Тейлър и Златин Георгиев, а 14 добави Йордан Бозов. Джулиън Норфлийт отбеляза 11.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСИ СПОРТИСТ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи