Мартин Маринов надупчи коша на Берое от тройката за разгром на Балкан


Мартин Маринов надупчи коша на Берое от тройката за разгром на Балкан
29-12-2014 21:50

Балкан завърши годината с невероятен успех.

 

Тимът от Ботевград разгроми Берое в 12 кръг на НБЛ със 134-76, след като водеше със значителна разлика през целия двубой. Ботевградчани поеха контрол още в първата част, след която разликата стана двуцифрена, а на почивката тя бе вече 27 точки. Гостите от Стара Загора бяха неузнаваеми в защита и неуспяха да спрат ботевградчани, които вкараха цели 20 тройки в мача и подобриха рекорда си. Мартин Маринов за пореден път доказа, че е златният коз на Балкан от тройката като този път наниза 9 тройки от 13 опита и вкара общо 28 точки за победата на Балкан. Това е осма победа за Балкан в първенството, които имат и три загуби, а Берое са с актив 5-6. В следващия кръг Балкан гостува на Левски в София, а Берое посреща Рилски спортист у дома.

 

Мачът започна оспорвано за двата отбора, но само в началото, когато Берое поведе с 10-9 и всичко бе до там. Последва серия от 9-0 за домакините, които поведоха с 18-10 и поеха тотално контрола в мача. Последва таймаут за Любомир Минчев, след който Берое позатегнаха защитата, но Балкан отново увеличиха преднина. Така за 10 минути  домакините вкараха цели 35 точки срещу 20 на съперника като след първата част разликата беше вече двуцифрена.

 

Вторият период продължи с лекция на Мартин Маринов и Иван Лилов от тройката, които вкараха общо 7 за ботевградчани и увеличиха преднината на Балкан на 27 точки на почивката. За 20 минути домакините отбелязаха 73 точки срещу 46 за Берое. През третия период не се случи нищо по-интересно, освен, че ботевградчани вкараха вече 101 точки, Мартин Маринов продължи да бъде неспасяем, а Диуейн Джаксън напусна мача с техническо нарушение, тъй като неволно седна на пейката на Балкан и нелетя на бой на играчите. До края мачът просто се доиграваше, тъй като разликата вече беше твърде голяма. Домакините правеха каквото искат на терена, докато беройци бяха неузнаваеми и загубиха срещата с доста.

 

Осем играчи от Балкан завършиха с двуцифрен точков актив.

Най-резултатен за победата бе Мартин Маринов, който отбеляза 28 точки, от които 9/13 от линията за три точки. Педжа Стаменкович завърши с дабъл-дабъл като наниза 17 точки и направи 11 асистенции, Димитър Маринчешки добави 15, а по 13 записаха Иван Лилов и Тенчо Тенчев. Капитанът Павел Маринов отбеляза 12 точки, като не трепна нито веднъж от наказателната линия и бе 100% за 8/8. 12 точки има и Ненад Шулович, а с е 10 Вукота Павич.

 

За Берое с най-много 19 точки завърши Диуейн Джаксън, а 14 реализира Майк Блек. С 12 завърши Мартин Раднев, а 10 записа Мичъл Картър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан, Берое Стара Загора, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи