Рилски спортист се измъкна трудно след дерби в Стара Загора


Рилски спортист се измъкна трудно след дерби в Стара Загора
10-01-2015 20:15

Берое не издържа в края

 

Рилски спортист започна годината с успех и спечели шеста победа в първенството на НБЛ. Тимът от Самоков се наложи като гост над Берое със 73-66 след ожесточен двубой в Стара Загора. Мачът се оказа дербито на 12 кръг, а двата отбора изиграха доста оспорван мач, в който си разменяха непрекъснато водачеството. Минути преди края разликата падна на точка, но до края силите на Берое не издържаха, а Рилецо се оказаха по-добрият отбор и спечелиха двубоя. Така вече тимът на Росен Барчовски излиза по-напред в класирането като заема пета позиция с актив 6-5, но и мач по-малко, а Берое са с баланс 5-7. В следващия кръг Рилски спортист посреща Левски у дома, а тимът на Любомир Минчев гостува на Спартак Плевен.

 

Берое поведоха в началото на мача при 4-3, но малко след това гостите от Рилски спортист бързо направиха серия от 9-0 и излязоха напред като оставиха домакините при 4-11. В края на частта беройци отвърнаха с 5 безответни точки и намалиха пасива си само на една след 10 минути игра. Кош на Венци Петков в средата на втория период отново върна преднината на Берое при 19-18. До края на първото полувреме мачът бе доста оспорван, а разликата се запази малка и двата отбора излязоха в почивка при 5 точки аванс за Берое (34-29).

 

Рилецо започнаха мощно третата част със серия 7-2 и постепенно стопиха изоставането си, за да обърнат в резултата. Те изиграха доста силна трета част, след която натрупаха малка преднина. През последната част мачът отново бе равностоен, а отборите си разменяха водачеството на няколко пъти. 2 минути преди края гостите от Самоков имаха преднина от 6 точки, но дуото ДиУейн Джаксън и Майк Блек я стопи на една. Последваха няколко тактически фаула за Берое, а самоковци не трепнаха от наказателната линия и си си осигуриха комфортен аванс, за да подпечатат победата с крайното 73-66.

 

Новото попълнение на Рилецо Жарко Ракочевич беше най-резултатен за победата на своя тим с 22 точки и 8 борби. С 13 точки и 9 борби се отчете Антъни Гуджино, 12 отбеляза капитанът Йордан Бозов, а с 10 точки и 8 борби завърши Върнън Тейлър.

 

За Берое Диуейн Джаксън бе най-резултатен с 20 точки, а 18 реализира Майк Блек.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи