Рилски удържа борещ се до край Левски


Рилски удържа борещ се до край Левски
(сн. lap.bg)
14-01-2015 19:45

Самоковци спечелиха много трудно срещу обезкървения съперник


Рилски спортист взе втора поредна трудна победа след 83-79 над обезкървения Левски. Двата тима направиха интересен и оспорван двубой, в който "сините" се бориха до край макар и без Павлин Иванов и без контузилия се по време на мача Стоян Гюроски. Самоковци успяха да удържат победата в края, но тя дойде много по-трудно от очакваното. В следващия кръг Рилски ще гостува на Черноморец, а Левски ще приеме Спартак Плевен.


В самото начало и двата тима бележеха без някой да успее да се откъсне. За първи път такова нещо се случи през втората част, когато Левски поведе с 5 точки, но Рилски бързо отговори. Малко по-късно при равен резултат домакините направиха серия от 7-0, но пък "сините" намалиха пасива си до почивката.


Левски се държеше и в третата част, като особено силно игра Димитър Ангелов, който вкара няколко коша. Така "сините" успяха да стигнат до равенство при 63-63, но тази четвърт завърши със серия от 9-0 за домакините и така те се откъснаха. Разликата стигна и 11 точки в последната част, но Левски успя да я намали за 4 и тя се задържа такава известно време. След това преднината на домакините падна и на 2 точки, като "сините" дори изпуснаха да изравнят. Това все пак се случи при 2.22 до края и тройка на Алекс Уандие, но Рилски отговори с два коша поред и това реши мача.


С 22 точки и 8 борби за успеха на домакините завърши Жарко Ракочевич, а с по 13 точки се отчетоха Върнън Тейлър и Златин Георгиев.


За гостите силен мач изигра Димитър Ангелов с 27 точки, 13 борби и 5 асистенции, а Алекс Симеонов добави 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ

 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи