Берое едва се измъкна след две продължения в Плевен


Берое едва се измъкна след две продължения в Плевен
(сн. lap.bg)
17-01-2015 21:11

Берое победи Спартак Плевен като гост с 94-92 в мач, завършил след две продължения. Сблъсъкът между отборите беше много равностоен, като всеки от тях имаше своите силни моменти и редовното време плюс едно продължение не им стигнаха да излъчат победител. Берое заема шесто място в класирането с 6 победи и 7 загуби, а Спартак все още няма успех през сезона и е с 12 поражения, въпреки че днес беше най-близо до първа победа. В следващия кръг Берое посреща Лукойл Академик, а плевенчани гостуват на Левски.

 

Гостите от Стара Загора имаха предимство през по-голямата част от първия период, а след него бяха с 5 точки напред. Те продължиха да водят до средата на втората четвърт, когато домакините изравниха и на свой ред поведоха, като на почивката авансът им беше 6 точки. Спартак продължи да води през третата част, като разликата беше между 1 и 7 точки, а през последната десетка се стигна до няколко смени на водачеството и изравнявания. Размяна на наказателни удари в последните атаки доведе до 67-67 и продължение.

 

В добавеното време Берое поведе с 6 точки, но серия от 8-0 на Спартак го изведе напред, а след нови драматични моменти се стигна до 79-79 и нови добавени 5 минути. След нови смени на водачеството резултатът беше 88-88 при минута до сирената. Тогава Тихомир Желев наниза тройка за гостите, но Михаил Танев веднага отвърна с далечен изстрел и изравни. Желев бе фаулиран и вкара един от два наказателни удари за 92-91, след което Васил Александров застана на линията и изравни също с един точен от два опита. 7 секунди преди края Майк Блек вкара за Берое и донесе победата на отбора си.

 

За победителите 33 точки и 11 борби записа Диуейн Джаксън, 13 точки добави Майк Блек, а по 11 – Тихомир Желев, Венцислав Петков и Мичъл Картър.

 

За Спартак 27 точки отбеляза Крум Дойчинов, а с по 14 завършиха дебютиралият за тима Урош Величкович и Иван Тилев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Спартак Плевен, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи