Рилски спортист удари трудно Пея в Балканската лига


Рилски спортист удари трудно Пея в Балканската лига
20-01-2015 22:30

Самоковци с драматичен успех в Косово


Рилски спортист спечели четвъртата си победа в ЕВРОХОЛД Балканска лига и излезе на първо място в група А на турнира. Тимът на Росен Барчовски се наложи изключително трудно като гост над косовския Пея с 93-91 в драматичен сблъсък. Мачът бе белязан от доста обрати, но в края самоковци показаха по-добра игра и спечелиха двубоя. Центърът Жарко Ракочевич пропусна срещата заради проблеми в рамото. Това е втора победа на Рилецо над косовския тим, с която те прекъснаха серията си от три поредни загуби в турнира. Така за момента самоковци са на първо място с актив 4-3, а Пея са с баланс 4-4. В следващия кръг българският представител в регионалната надпревара посреща македонския Куманово 2009 и ще гони победа с разлика, за да може да завърши на първо място в групата.

 

Мачът започна оспорвано, белязан от доста обрати като никой не можеше да вземе сериозен превес дълго време. Протежето на косовския тим Самир Шаптахович отбеляза бързи три тройки, за да поведе Пея напред, но Златин Георгиев и Симеон Илиев веднага отвърнаха. В края на първата част, след като в игра за Рилски спортист влезе гардът Дарин Иванов, той отбеляза две тройки поред, за да изведе самоковци с 8 точки напред след 10 минути игра.

 

Домакините от Косово започнаха силно втория период със серия 5-0 като намалиха изоставането си. Разликата се запази малка през цялата четвърт като Шаптахович отново бе неспасяем, но Симеон Илиев не му остана длъжен и запази водачеството на своя тим. Така на полувремето Рилецо излязоха в почивка с 3 точки аванс при 44-41.

Третата четвърт отново бе доста оспорвана,а домакините от Пея за първи път натрупаха по-голям аванс. В края на частта обаче, косоварите допуснаха доста грешки и след две тройки на Норфлийт, гостите от Самоков отново излязоха напред с 5 точки при 70-65. 

 

Рилски започнаха силно и последната част като увеличиха преднината си на 9 точки. В края обаче, самоковци допуснаха важни грешки в защита, а домакините намалиха изоставането си на точка при 84-83. 40 секунди преди края Симеон Илиев вкара изключително важна тройка,за да изведе своя тим с 5 напред, но домакините отврънаха със същото и намалха на 2. В последната атака все пак Шехтапович изпусна от тройката, а Бозов се оказа точен от фаула. Последваха няколко фаула, но те не промениха крайния изход на срещата и Рилски спечелиха двубоя.

 

Симеон Илиев бе най-резултатен за победата на самоковци с 20 точки и 5 борби. Страхотен мач изигра и Антъни Гуджино, който завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби, а 15 и 7 борби записа капитанът Йордан Бозов. Джулиън Норфлийт реализира също 14, а силен мач направи и Златин Георгиев, който приключи с 9 точки, 6 борби и 4 асистенции.

 

За домакините очаквано Самир Шаптахович бе най-резултатен с 33 точки, от които 6 тройки. 15 отбеляза Йозо Бъркич, а 13 има Дрильон Хайризи. Силно игра и Лука Петкович, който завърши с 12 точки, 8 асистенции и 7 борби, а с 11 точки приключи Албан Весели.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПЕЯ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Тагове: Рилски спортист, Пея, ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи