Черноморец спечели в Плевен и остави Спартак на дъното


Черноморец спечели в Плевен и остави Спартак на дъното
31-01-2015 19:43

Бургазлии биха съперника за втори път през сезона


Черноморец срази Спартак Плевен като гост и така остави съперника твърдо на последно място в първенството. Бургазлии спечелиха дербито на дъното с резултат 90-82, след като водеха от началото до края и изненадаха неприятно домакина си. Така черноморци победиха плевенчани за втори път през сезона, а пък спартаклии остават единствени без успех. В следващия кръг Черноморец ще приеме Лукойл Академик, докато плевенчани гостуват на Черно море във Варна.


Гостите започнаха двубоя много настървено и поведоха с 13-2. След това те поддържаха двуцифрена разлика и държаха плевенчани далеч, като в началото на втората част домакините за малко свалиха до 8. Бургазлии обаче пак покачиха разликата, която стана и 14 точки, но Спартак отговори с 11-0 и намали до 3, като след това гостите вкараха за +5 след 20 минути игра.


На старта на второто полувреме домакините не успяха да свалят пасива си и той не падна под 5 точки. За сметка на това обаче бургазлии направиха серия от 9-0 и дръпнаха с 14, като след това удържаха преднината си и в последните 12 минути.


Над всички за гостите бе триото Димитър Рошманов, Константин Коев и Любен Пасков, които донесоха успеха на тима. Рошманов завърши с 25 точки, Коев се отчете с 22 и 6 борби, а Пасков добави 21 точки и 6 борби за бургазлии.


За домакините с 21 точки завърши Урош Величкович, а с по 12 Иван Тилев и Тодор Захариев. Те обаче не можаха да се възползват от ръстовото си предимство и вкараха 2 точки по-малко в подкошието от гостите си.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи