Балкан победи четирима от Ямбол след грозни сцени


Балкан победи четирима от Ямбол след грозни сцени
31-01-2015 20:06

Грозни сцени в Ботевград - 7 играчи с дисквалификация


Балкан спечели 12-та победа в 16-ти кръг от НБЛ.

Тимът от Ботевград се наложи над Ямбол със 105-68, след като съставът на Юли Радионов доигра мача с четирма състезатели. Стигна се до там след спречкване между американския център на Ямбол Карон Джонсън и Мартин Маринов от Балкан. След това пейката на Ямбол получи дисквалифиция за нахлуване на терена, а освен тях и братът на Мартин - Николай Маринов

 

Балкан поведе убедително още в първата част, въпреки че и двата отбора показаха не толкова добра игра. Още от началото те натрупаха доста грешки и фаулове, а след 10 минути домакините имаха аванс от 9 точки (21-12). Ботевградчани задържаха аванс и през втория период, а на почивката разликата беше вече 15 точки.

 

През второто полувреме обстановката в Арена Ботевград тотално ескалира. В 23-тата минута на мача Ненад Шулович фаулира американския център Карон Джонсън, а след него Мартин Маринов и Карон се спречкаха. Карон Джонсън удари по главата състезателя от Балкан и получи дисквалифициращо нарушение. Последва реакция и от двата отбора, а пейката на Ямбол получи дисквалификация заради нахлуване на игрището. При спречкването американецът оспорва решението на съдията и в знак на протест седна в центъра на игрището като отказа да стане от там дълго време. Той остана седнал на пода близо 10 минути като отказваше всякакви молби от съотборниците си да стане. Накрая, след молба от старши-треньора Юлиян Радионов склони, но излезе от залата със закана към съдията, изритвайки силно един от столовете до отборната скамейка. След раизгралия се скандал тимът на Ямбол буквално остана с пет човека, а всички останали бяха изгонени, защото съдията отсъди дисквалификация на цялата пейка поради нахлуването в игрището.

 

В игра останаха хърватинът Тони Бърнас, Тайлър Лейзър, Костадин Маршавелски, Мартин Дурчев и Стоян Петков.

 

Състезателя от Балкан Николай Маринов също получи дисквалификация, защото влезе в игрището в опит да защити своя брат и се наложи да напусне пейката на Балкан. 

 

В края на третата част Костадин Маршавелски извърши петото си лично нарушение и Ямбол трябваше да доиграят мача с 4-ма състезатели. Очаквано Балкан запази аванс до края на срещата и спечели двубоя.

 

Двубой, който обаче остави горчив вкус у зрителите от неприятните сцени, които се разиграха!

 

Въпреки конфликтната ситуация, Мартин Маринов бе най-резултатен за победата на Балкан с 19 точки. Капитанът Павел Маринов отбеляза 17, а Вукота Павич завърши с дабъл-дабъл - 16 точки и 11 борби.  

 

За Ямбол Тайлър Лейзър бе над всички с 22 точки. Стоян Петков реализира 17, а Тони Бърнас добави 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи