Левски хвърли бомбата в Универсиада


Левски хвърли бомбата в Универсиада
(сн. lap.bg)
03-02-2015 19:47

"Сините" нанесоха първа загуба на Лукойл Академик 

 

Българският шампион победи Лукойл Академик и направи сензацията в 16 кръг на НБЛ.  „Сините“ се наложиха у дома над вицешампиона със 77-69 като доминираха почти през целия мач. Домакините взеха превес след първата част, а до края гостите Правец не успяха да обърнат нито веднъж. В началото на последния период Лукойл намалиха на две точки, но Левски удържаха победата до край. Това е десета победа за "сините" в българското първенство, които заемат трето място с актив 10-5, а Лукойл са с баланс 13-1. В следващия кръг още в петък Левски посреща у дома Берое, а Лукойл Академик гостува на Черноморец.

 

Мачът започна доста оспорвано като и двата отбора играеха добре в нападение. В първата част те размениха водачеството на няколко пъти, а в края, след силно включване на Николай Колев, Лукойл Академик излезе с четири напред.  Малко след това Митко Ангелов отвърна и Левски обърна, за да излезе с точка напред след 10 минути игра.

 

Капитанът на домакините Павел Иванов наниза две тройки в началото на втория период и даде ход на серия от 10-2 за „сините“, с която те излязоха с 9 точки напред.  Наложи се Йовица Арсич да вземе таймаут, но  и след него домакините  продължиха да доминират на терена. Едва в края на втория период, след тройка на Крис Минков, „студентие“ намалиха пасива си на 3 точки и двата отбора излязоха в почивка при резултат 38-34.

 

Оспорвано започна и третата част, а разликата се запази малка дълго време като и двата отбора играеха здраво в защита. Дий Браун намали пасива на Лукойл само на три, но след него капитанът Павел Иванов веднага отвърна, а добре му партнира и Ивко Ивков, който наниза тройка, за да увеличи преднината на Левски на 7 при 49-42. Последва тройка на Веско Веселинов и кош на Дий Браун, а разликата падна на две точки. Павел Иванов обаче продължи да бъде безпощаден и вкара петата си тройка, с която отбеляза 26-та точка за Левски след 30 минути игра.

 

Четъртия период започна отново доста опосрвано,  Дий Браун и Тери Смит на няколко пъти намалиха изоставането на Академик на три, но Левски пак взе надмощие в мача. Страхотно включване направи юношата Ивко Ивков и след още една негова тройка преднина на „сините“ отново нарасна. Домакините увеличихаваха преднината си, а Лукойл Академик бяха безпомощни в защита. В края на мача разликата падна на 5 точки, но "сините" удържаха поебедата до край.

 

Капитанът Павел Иванов бе най-резултатен за победата на Левски с 30 точки, като бе 5/6 (83%) от линията за три точки. Митко Ангелов също се включи много силно като завърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а 15 и 8 борби записа Алекс Симеонов. Невероятен мач за „сините“ направи юношата Ивко Ивков, който отбеляза 11 точки, но остави сърцето си на терена като се раздаваше и в защита и нападение.

 

За Лукойл Тери Смит и Дий Браун бяха най-резултатни като и двамата отбелязаха по 16 точки. Веселин Веселинов отбеляза 8 точки и овладя 9 борби. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи