Алекс Симеонов нокаутира Берое с 42 точки


Алекс Симеонов нокаутира Берое с 42 точки
(сн. lap.bg)
06-02-2015 20:02

Левски спечели разгромна 11-та победа в 17 кръг на НБЛ. Тимът на Константин Папазов се наложи убедително като домакин над Берое Стара Загора с 92-58, след като водеше със значителна разлика през целия двубой. Силен мач направи Алекс Симеонов, който наниза 42 точки в мача и направи рекорд в своята кариера в мъжкото първенство.   

 

Дебют за „сините“ направиха новите попълнения Филип Виденов и Джими Хънт, които отбелязаха по 9 точки за първата победа с новия си тим. За отбора на Стара Загора в съставата не беше бившият състезател от Левски Павлин Иванов, но дебют направи друг нов играч - сръбският център Милан Маркович. Това бе последният мач за домакините от Левски преди турнира за Купата на България, с който те удържаха третото място, а беройци са шести с актив 6-9. В следващия кръг те посрещат у дома Черноморец Бургас.


Мачът започна оспорвано, но още в средата на първия периода домакините от Левски се откъснаха напред, а нападението на гостите от Берое не вървеше добре. Капитанът на „сините“ Павел Иванов натрупа три лични нарушения още в началото и се наложи да седне на пейката твърде рано. Младоците в тима Алекс Симеонов и Ивко Ивков взеха нещата в свои ръце и поеха контрол в мача. Те направиха серия от 10-1, за да поведат Левски с 10 напред при 22-12. Така след 10 минути игра домакините вече имаха двуцифрена преднина (26-16).

 

Почти 20 точки стана разликата в полза на Левски още в началото на втория период, след като Алекс Симеонов продължи да дупчи коша на Берое. Състезателят наниза 3 тройки по ред, а освен него и Стоян Гюроски бе точен. Дълго време до края на вториия период старозгорци нямаха кош от игра, а играеха слабо и в защита и това доведе до резултат 30-49 на полувреме. Истински фурор направи юношата на Левски Алекс Симоенов, който за 20 минути вече имаше на сметката си 29 точки, след като наниза 6 тройки.

 

След почивката гостите от Берое започнаха по-добре, но разликата бе твърде голяма. Мартин Раднев и Венци Петков държаха отбора си в мача, но в четвъртия период домакините увеличиха още повече преднина и спечелиха двубоя. Така след края разликата бе вече над 30 точки, а мачът приключи при резултат 92-58.

 

Домакините направиха 18 аситенции повече от своя съперник и извършиха доста по-малко грешки от тях.

 

Алекс Симеонов изигра страхотен мач като завърши с 42 точки + 5 борби и направи рекорд в кариерата си в мъжкото първенство. При своя дебют Джими Хънт и Филип Виденов отбелязаха по 9 точки за победата на Левски

 

За Берое с най-много 11 точки завърши Венцислав Петков, а по 9 записаха капитанът Мартин Раднев и Майк Блек.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи