Балкан води цял мач и удържа Рилски в Самоков


Балкан води цял мач и удържа Рилски в Самоков
14-02-2015 17:54

Ботевградчани спечелиха важен мач като гости


Балкан записа нова победа в мъжката НБЛ. В последния кръг преди турнира за Купата на България ботевградчани надиграха Рилски спортист като гост с резултат 88-83. "Зелените" водеха през целия мач и контролираха нещата, като отбиваха всеки опит за обрат на домакините. В края все пак самоковци стигнаха до отворена стрелба за равенство, но тя бе пропусната. Така балканци останаха втори с 12 успеха и 4 поражения, докато Рилецо са четвърти с баланс 10-6. Балкан пък би самоковци за втори път този сезон, което осигурява предимство на тима при евентуално равенство в точките между двата отбора след края и на третия етап.


Първият кош в мача бе за Рилски, но гостите отговориха със 7-0 и поведоха. Те продължиха да имат малък аванс до края на първата част, а след серия от 15-3 за начало на втората, дръпнаха с цели 17 точки. Рилски отговори с 14-2 и се доближи на само пет точки, но Мартин Маринов вкара важна тройка за ботевградчани. Това се отрази добре на гостите, които вкараха и следващите пет точки и се оттеглиха на почивка с аванс от 13.


Три минути след паузата разликата стана 19 точки, след като Балкан вкара 5 в една атака. Това стана след нарушение на Ракочевич срещу Мартин Маринов, което той оспори и получи и техническо. Маринов вкара и трите опита от линията, а след това Павел Маринов добави нов кош и така увеличи аванса на гостите. Веднага след това разликата стигна и 21 точки, след което Рилски се активизира и вкара 11 поред, за да намали. Все пак след 30 минути игра балканци бяха напред с 12 точки, а три минути след това и с 15. Серия от 10-0 за самоковци обаче ги върна в мача по средата на частта и това им даде нови надежди. На няколко пъти домакините свалиха и до 4, но 2.19 преди края Мартин Маринов отбеляза нова важна тройка. При 30.5 секунди до края разликата падна до 3 точки, след което гостите сгрешиха. Това даде шанс на Данчо Бозов да изравни, но опитът му от тройката бе неуспешен. Последва нарушение срещу Мартин Маринов, който вкара и двата си опита от линията и това реши мача.


С по 23 точки за победителите завършиха Ненад Шулович (11 борби) и Павел Маринов, а с важни точки в решителни моменти се отчете Мартин Маринов, който вкара 18. Гостите бяха без лидера си Иван Лилов и без Николай Маринов, които бяха наказани след мача с Ямбол.


За домакините Жарко Ракочевич имаше 17 точки и 7 борби. Златин Георгиев добави 15 точки, а с 13 и 7 борби бе Тони Гуджино.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи