Станимир Маринов наказа Балкан на четвъртфинала


Станимир Маринов наказа Балкан на четвъртфинала
(сн. lap.bg)
19-02-2015 20:48

Черно море отново се оказа непреодолимо препятствие за ботевградчани


Черно море Порт Варна е третият полуфиналист в турнира за Купата на България. В интересен и напрегнат полуфинал варненци победиха Балкан с 81-75 и така спряха ботевградчани за втора поредна година. През миналия сезон това стана на полуфинал, но сега се случи една идея по-рано и "зелените" си заминаха рано рано вкъщи.


В началото Черно море бележеше трудно, но това важеше и за ботевградчани, които не успяха да се откъснат. Вместо това варненци излязоха напред и водеха до края на първата част, която завърши с кош в последната секунда на Славейков. Втората обаче тръгна с 8-0 за Балкан, след което черноморци веднага изравниха. Последва нова размяна на кошове преди ботевградчани да дръпнат с 4. Точно в последната секунда на полувремето отново Славейков бе точен, като преди това ботевградчани сбъркаха при аут, и така разликата бе само 2 точки.


През цялата трета част мачът вървеше кош за кош, като в края й варненци вкараха 7 точки поред и поведоха с 6 преди решителните десет минути.


При шест минути до края Асен Великов отбеляза на бърз пробив и така варненци дръпнаха с 9 точки напред. Балкан се опитваше да намали, а след размяна на по една тройка разликата бе 7 при 2.23 до края. На два пъти ботевградчани намаляха до 5 точки, но и двата пъти Станимир Маринов ги наказваше. При третия път той направи и асистенция, а след това варненци пропуснаха шанс да откажат тотално съперника. Мартин Маринов вкара тройка за балканци, а веднага последва грешка на Боцка. След това обаче Стаменкович пропусна от тройката, Станимир Маринов бе фаулиран и вкара два пъти. След него "зелените" пропуснаха и Славейков подпечата успеха на "моряците".


В герой за победителите се превърна Станимир Маринов. Той вкара 21 точки на бившия си отбор, 19 от тях през второто полувреме, и така се оказа с ключова роля за успеха. Милян Пупович добави 14 точки и 8 борби, а с 12 и 11 бе Лени Даниел.


За ботевградчани с 25 точки и 11 борби завърши Павел Маринов, а Ненад Шулович се отчете с 15 и 11.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Плевен


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Купа България - мъже, Балкан, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи