Лукойл Академик е първият финалист за Купата на България


Лукойл Академик е първият финалист за Купата на България
(сн. lap.bg)
20-02-2015 18:04

Вицешампионите с убедителна победа над Ямбол

 

Тимът на Йовица Арсич се наложи категорично на полуфинал срещу Ямбол със 105-56 след като водеше убедително през целия двуой. Така след година прекъсване вицешампионите отново ще се борят за трофея, след като през миналата година отпаднаха още на четвъртфинал. Те ще срещнат в неделя на финал победителя от срещата Черно море Порт Варна – Рилски спортист, които играят по-късно днес. Отборът на Ямбол ще се бори за бронзовото отличие със загубилия от този двубой.

 

Лукойл Академик започнаха силно и още в началото на мача поведоха убедително с 22-6 след четири тройки на Дий Браун, а нападението на Ямбол не вървеше. Тимът на Йовица Арсич продължи така силно и през останалата част, а защитата на Ямбол се пропука и допусна цели 30 точи за 10 минути игра. След първия период тимът от Правец вече имаше преднина почти 20 точки. През втория тимът на Йовица Арсич увеличи още повече преднината си и на почивката водеше с 26 точки при резултат 55-29.

 

След подновяване на играта картината в зала „Балканстрой‘ не се промени много, а Дий Браун продължи да ниже от тройката като вкара още две и бе 7/7 от линията. След 30 минтуи разликата бе вече близо 40 точки, а до края тя нарасна още повече. Силно за тима от Правец се включиха младоците Димитър Димитров, Николай Грозев и Минков, а от Ямбол Иван Тенев. Всички играчи взеха участие в мача и се разписаха.

 

Дий Браун бе най-резултатен за победата на Лукойл Академик с 21 точки и 5 асистенции, като вкара първите си седем опита от тройката, а 16 точки записа Митко Димитров след силна игра през второто полувреме. Христо Захариев и Никола Драгович отбелязаха по 13, а 12 записа Тери Смит.


За Ямбол Мартин Дурчев отбеляза 11, а Тейлър Лейзър добави 10.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Плевен


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа България - мъже, Лукойл Академик, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи