Левски взе реванш от Ямбол след отпадането от Купата


Левски взе реванш от Ямбол след отпадането от Купата
Капитанът Павел Иванов бе във вихъра си с 32 точки за успеха (сн.lap.bg)
12-03-2015 21:02

„Сините“ с убедителна победа в първа среща от 21-ви кръг на НБЛ 


Левски взе реванш от Ямбол, след отстраняването от тима от турнира за Купата на България. Тогава амбициозният тим на Юлиян Радионов детронира бившите шампиони още на четвъртфинал, но днес тимът на Константин Папазов си върна за тежката загуба с успех в София. „Сините“ се наложиха над Ямбол с 98-84, след като показаха много добра отборна игра в нападение и водеха убедително през целия мач. На моменти разликата достигна почти 30 точки, но в края бе свалена до 14. Така Левски запази твърдо третото място в класирането с актив 13-6, а ямболии са седми с 6 успеха и 13 поражения. В следващия междинен кръг, Левски гостува на Балкан в дерби на 18 март (сряда), когато ще са всички двубои от лигата, а ямболии посрещат у дома Черноморец Бургас.  

 

Българският шампион Левски започна по-силно мача със серия 7-0 и направи двуцифрена преднина още през първия период. Последва и акция от тройката на капитанът на „сините“ Павел Иванов и Алекс Симеонов, които отбелязаха общо 5 тройки поред, а разликата в полза на техния тим нарасна стабилно на 15 точки още в първата част. Тимът на Юлиян Радионов успя да се върне в мача през втория период след силно включване на гарда Тейлър Лейзър и кош на Стойо Чолаков, разликата спадна до 5 точки при 39-34. До края на първото полувреме обаче, Павел Иванов отново се развихри, а защитата на Ямбол не успя да го спре и на почивката разликата отново бе 12 точки.

 

Левски започна и второто полувреме по-силно и след силно включване на триото – Павел Иванов, Алекс Симоенов и Деян Карамфилов разликата достигна над 20 точки.  Капитанът от тима на Тити Папазов, направи пореден силен мач като вкара 29 точки и задържа преднината на своя тим над 20 точки след 30 минути игра. В средата на последната част домакините увеличиха аванс си на 27 точки при 94-67, но в края допусна пълен спад на концентрацията. Последните три минути наставникът на Левски пусна всички юноши в игра, а тимът му не отбеляза нито кош до края. Ямбол се възползва и направи серия от 11-0 като разликата бе драстично свалена, но до обрат не се стигна и тимът на Константин Папазов спечели с двуцифрена преднина.  

 

Капитанът на Левски Павел Иванов бе най-резултатен за победата на своя тим с 32 точки, 4 боби и 5 асистенции, а с 20 точки, 5 борби и 5 асистенции завърши Алекс Симеонов като бе 5/7 от линията за три точки. Димитър Ангелов също се включи много силно с 19 точки и 7 борби, а 11 и 5 асистенции добави  Джими Хънт.

 

За Ямбол Тейлър Лейзър бе над всички за пореден път като завърши двубоя с 20 точки, 9 асистенции 5 борби, а 15 реализира капитанът Станислав Говедаров. Стоян Петков се отчете с 14, а 10 отбеляза Мартин Дурчев. Костадин Маршавелски приключи срещата с дабъл-дабъл от 13 точки и 11 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи