Turkish Airlines спечели Мача на звездите в Ямбол


Turkish Airlines спечели Мача на звездите в Ямбол
(сн. lap.bg)
29-03-2015 18:15

230 точки нанизаха най-добрите играчи на България в Звездния мач в Ямбол

 

Отборът на Turkish Airlines, воден от наставникът на Ямбол Юлиян Радионов, спечели Мача на Звездите. Тимът на Радионов се наложи над този на Драган Баич със 131-99 в двучасов спектакъл, който събра най-добрите играчи на България и близо 2,500 души в зала "Диана". Това бе 13-тото поредно издание на най-голямото шоу в родния баскетбол, което тази година премина под знака на 70-годишния юбилей от началото на организирания баскетбола в Ямбол. За една част двубоя събра и звездната селекция на Ямбол, водена от треньор номер 1 в града - Иван Чолаков, извел отбора до историческата първа титла на мъжкия тим през 2002 година.

 

Шоу-спектакълът бе съпътстван от три индивидуални конкурса. Гардът на Ямбол Тейлър Лейзър спечели конкурса по умения, а Иван Лилов триумфира за втора поредна година в конкурса за стрелба от тройката. Двама състезатели пък си разделиха приза в надпреварата за най-добра забивка. Това бяха капитанът на Балкан Павел Маринов и Лени Даниел от Черно море Порт Варна. Крилото на "моряците" бе избран и за най-полезен играч на срещата. Той впечатли всички с феноменални забивки и завърши двубоя с 23 точки. Лени, който за първа година играе в България, определено се забавляваше на терена и вдигна градуса на настроението за всички зрители в зала „Диана“. За най-добър млад играч бе избран крилото на Левски Алекс Симеонов. Чужденците в звездните отбори изненадаха отново с хуманните си постъпки. Върнън Тейлър бе записан в конкурса по забивки, но не взе участие, а преди надпрварата зарадва малчуган от публиката с нови кецове. Джими Хънт пък се появи на терена с потник, носещ името на неговата баба, която е починала преди няколко дни в знак на почит към нея.


За тима на Turkish Airlines в черни екипи стартираха трима играчи от втория тим в класирането на НБЛ - Балкан, а това бяха Иван Лилов, Павел Маринов и Николай Върбанов, заедно с любимеца на ямболската публика Тейлър Лейзър и капитана на „моряците“ Асен Великов. За тима на Volkswagen с бели екипи, който бе воден от наставникът на Черно море Драган Баич, започнаха Костадин Маршавелски, Павел Иванов, Върнън Тейлър, Дий Браун и Алекс Симеонов.

 

Тимът на Радионов спечели безапелационно двубоя като доминираше през всички части. Още в началото тимът му поведе убедително със 17 точки след 10 минути игра при 54-37. Съставът на Turkish Airlines бе напред и през втория период и на почивката водеше с 25 точки при 100-75, но, разбира се, в двубоя доминираха атрактивните моменти, а срещата бе изпълнена от зрелищни изпълнения на Лени Даниел, Павлин Иванов, Дий Браун, Върнън Тейлър, Станимир Маринов, Павел Маринов и Мартин Дурчев.

 

Малко по-късно бе представен златният отбор на Ямболгаз от началото на ХХ век. Така за третия период на паркета в зала "Диана" излезе звездната селекция, спечелила историческа първа и за сега последна титла на мъжкия тим на Ямбол през 2002 година. Отборът бе в състав Румен Шопов, Димитър Димитров, Емил Стаменов, Димитър Ангелов, Петър Петров, Сергей Гришаев, Анатолий Ясински, Ярослав Зубрицкий и Володимир Рижов. Именно тяхната поява пък бе това, което стопли най-много ямболската публика и съвсем нормално. 

 

Ветераните се изправиха срещу сборен отбор от двата звездни тима като на моменти бяха подкрепяни от действащи играчи. Те направиха силен старт като поведоха убедително още в началото с 8-2. В края на периода сборният отбор на ′звездите′ обърна при 15-14, но легендите на Ямболгаз отново взеха превес в срещата. Те натрупаха 7 точки преднина и спечелиха с 33-20 техния 10-минутен мач. След края пък, всички заедно се събраха на терена, а в центъра на игрището беше извадено знаме от златната 2002 година, на което пишеше "Ямбол – шампион" и така 13 години по-късно играчите бяха отново заедно, за да зарадват и ямболската публика в зала „Диана“.

 

Ето и съставите на двата звездни отбора:

Turkish Airlines, воден от Юлиян Радионов: Джими Хънт, Асен Великов, Тайлър Лейзър, Иван Лилов, Педжа Стаменкович, Диуейн Джаксън, Павел Маринов, Лени Даниел, Димитър Ангелов, Бруно Шундов и Николай Върбанов. Ето и състава с пълни профили на играчите ТУК

 

В тима на Volkswagen, воден от Драган Баич, можеше да видите: Дий Браун, Станислав Говедаров, Върнън Тейлър, Станимир Маринов, Тони Бърнас, Павел Иванов, Антъни Гуджино, Павлин Иванов, Алекс Симеонов, Жарко Ракочевич, Милян Пупович и Костадин Маршавелски. Състав с пълни профили вижте ТУК

 _________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Мач на звездите
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи