Арена Русе отваря врати на 23 юли


Арена Русе отваря  врати на 23 юли
01-04-2015 12:05 | presa.bg

Предстои откриването на новата „Арена Русе“, най-модерното спортно и развлекателно съоръжение, което ще превърне Русе във фактор в съвременния спортен и събитиен живот в България и съседна Румъния. В нея мачовете си ще играе и баскетболният отбор на Дунав 8806.

 

За инвеститорите 

 

През 2007 между община Русе и частен инвеститор е подписан Договор за дългосрочно сътрудничество и съвместна реализация на проект. Частният инвеститор в лицето на братя Бобокови е свързан с акционерите на едни от най- значимите индустриални компании в България „Приста ойл холдинг“ ЕАД и „Монбат“ АД, чийто произход е от град Русе. За реализацията на проекта инвеститорите са регистрирали акционерно дружество „Проект Русе“ АД. Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на обществения комплекс са BGN 55 856 861, в т.ч. апортна вноска от община Русе на стойност BGN 18 884 000 и парична вноска от частния инвеститор от BGN 36 972 861. Акционерите са приели, че след завършването на строителството спортната зала ще бъде обособена в отделно дружество, чийто капитал ще бъде разпределен в съотношение 49% за община Русе и 51% за частния инвеститор. 

 

Мисията 

 

Публично-частният проект „Арена Русе“ има за цел да подпомогне икономическото, културното и социалното развитие на града и региона чрез създаване на професионални условия за провеждането на спортни и културни мероприятия, което цели привличането на посетители от Русе и региона, Гюргево и Букурещ, съседни страни по поречието на река Дунав. Това ще стимулира местната икономика, като формира нови услуги и продукти, ще открие нови работни места, ще увеличи преките и косвените приходи в местния бюджет. 

 

За мениджърите 

 

Борислав Велков и Иван Драндийски работят в екип от началото на 2011 г., когато поемат ангажименти по организацията на откриването, а малко по-късно и по управлението на „Арена Армеец“ София, като по този начин формират първия професионален мениджърски екип на спортна и развлекателна инфраструктура в България. През 2012 година завършват Европейския институт в Лондон и Франкфурт по управление на зали и стадиони. През 2014 г. специализират в Мадрид, а през 2015 г. - в Ню Йорк по специалностите логистика и управление на събития, тикетинг, изграждане на аудитория, спонсорски взаимоотношения, маркетинг на спортни и развлекателни мероприятия, развитие и съвременно управление на проекти в областта на спорта и културата. 

 

Капацитет и функционалност 

 

„Арена Русе“ ще бъде най-модерното и функционално ориентирано съоръжение в България за провеждането на международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития. 

 

Бизнес стратегия 

 

„Арена Русе“ е първата зала в България, която се управлява от опитен и професионален мениджърски екип. Залата има бизнес план за 12 години, който е съoбразен с инвеститорите и пазарните условия. Залата ще предлага много и разнообразни услуги на своите гости и ползватели, като целта е да се създаде широко портфолио от основни и допълнителни услуги. 

 

СТАТУС НА ИЗГРАЖДАНЕТО

 

Изграждането на „Арената“ е в довършителна активна фаза на строителните процеси. Откриването е предвидено за 23 юли 2015 г. На 4 октомври в залата ще се състои спектакъл на Lord of the Dance, за който вече са продадени половината билети.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи