20-та победа за Лукойл Академик


20-та победа за Лукойл Академик
Митко Димитров записа дабъл-дабъл за успеха на вицешампионите
04-04-2015 19:57

Лукойл Академик постигна 20-тата си победа в 24-ти кръг от първенството на НБЛ. Тимът на Тони Дечев се наложи убедително над Берое Стара Загора с 90-65, след като водеше значително през целия двубой. Това е седма поредна победа за „вицешампионите“, които са безспорни лидери в класирането само с една загуба до момента, а беройци са шести с актив 9-13. Щабът на Берое обаче бе с доста проблеми в състава. От тима заради контузии отсъстваха двама основни играчи - топ реализаторът Диуейн Джаксън и гардът Майк Блек. В следващия кръг Лукойл Академик приема в Правец българският шампион Левски и бивш отбор на Тони Дечев, а беройци почиват.

 

Домакините от Берое започнаха по-добре като водеха през повечето време от първия период. След 5 минути игра Лукойл Академик успя да обърне при 11-9, а до края на частта разликата се запази малка. И двата отбора обаче допуснаха доста грешки и пропуски. Минута преди края на първия период, резултатът беше изравнен, но след 5 безответни точки на Митко Димитров, Лукойл се откъсна с 5 напред след 10 минути игра. Тимът на Тони Дечев взе тотално нещата в свои ръцете през втория период и след серия 12-2 увеличи сериозно преднината си. Така на почивката тя бе 16 точки при 43-27.

 

След подновяване на играта вицешампионите от Лукойл Академи задържаха преднината си като я направиха над 20 точки след третия период, а силно се включиха Никола Драгович и Митко Димитров. В последната беройци не успяха да се противопоставят на съперника като разликата скочи още повече и те загубиха двубоя с 25 точки пасив.

 

Митко Димитров направи страхотен мач за успеха на Лукойл Академик като завърши с дабъл-дабъл от 22 точки, 11 борби и 4 асистенции, а с 19 му партнира Никола Драгович. Гардовете Тери Смит и Дий Браун отбелязаха по 10.

 

За Берое Стара Загора Павлин Иванов и Милан Маркович се включиха с по 14 точки. Тенчо Тенчев се отчете с 12, а 10 и 5 асистенции записа Тихомир Желев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Берое Стара Загора, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи