Балкан удари Черно море и си осигури второто място


Балкан удари Черно море и си осигури второто място
(сн. lap.bg)
04-04-2015 20:07 | Мария Константинова

Балкан си осигури второто място в редовния сезон на НБЛ. Това стана след победа в дербито на 24-ия кръг като домакин на Черно море Порт Варна с резултат 81-69. Това е девета победа като домакин и общо четвърта поредна на тима в последните мачове. Така до момента те имат 17 победи и 5 загуби и не могат да бъдат изместени от второто място. Черно море пък имат 13 победи и 8 загуби и шансовете им за място в четворката намаляват, като днес серията им от четири поредни победи беше прекъсната от ботевградчани. В следващия кръг Балкан ще бъде гост в Ямбол, а Черно море ще пътува до Самоков за мач срещу Рилски спортист.

 

Мачът започна с тройка на Иван Лилов, след което Балкан допусна няколко последователни грешки в нападение и Черно море взе преднина. Частта завърши при резултат 16-20 в полза на гостите от Варна. През първите минути на втората част ботевградчани записаха серия от 13-3 и поведоха с 29-23. В края на полувремето Балкан направиха нова добра серия и увеличиха преднината си на 12 точки.

 

През третата част ботевградчани поддържаха двуцифрена разлика, за да продължат да водят с 12 точки и след 30 минути игра. През второто полувреме Станимир Маринов се приземи лошо и остана извън игра до края на мача, след като получи контузия на крака. През последната част отборите показаха красива игра в нападение, а Балкан успя да задържи комфортната си преднина.

 

Балкан имаше по-добра успеваемост общо от игра – 48% срещу 40% на „моряците”. Домакините хванаха и повече борби – 39-32 и си подахоха повече асистенции – 24-15. Те имаха предимство и при точките, отбелязани под коша – 32-24.

 

Най-резултатен за Балкан с 21 точки беше Иван Лилов, който хвана и 6 борби. 14 точки и 6 асистенции записа капитанът Павел Маринов, а с 11 и 12 борби се включи Вукота Павич.

 

За Черно море Милош Коматина регистрира 21 точки, а с 18 точки и 6 борби се отчете Лени Даниъл.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Балкан, Черно море Порт Варна, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи