Лукойл Академик спечели в първия сблъсък между Тити Папазов и Тони Дечев


Лукойл Академик спечели в първия сблъсък между Тити Папазов и Тони Дечев
(сн. lap.bg)
10-04-2015 19:44

"Студентите"  взеха реванш за единствената си загуба, капитанът на "сините" Павел Иванов избухна с 43 точки 


Лукойл Академик спечели в първия сблъсък между бившите колеги в Левски Константин Папазов и Тони Дечев в дерби от 26-ти кръг на НБЛ.  Тимът на Тони Дечев се наложи със 101-88, и взе реванш след като на 3-ти февруари допуснаха първата си загуба за сезона именно в София. "Студените" водеха през целия двубоя, на моменти през първото полувреме Левски се държеше в мача като намаляваше изоставането си до 3 точки, но домакините показаха доста добър процент на стрелба и спечелиха убедително двубоя. В днешната среща участие не взеха Крис Минков и Христо Захариев, който е с лека контузия в глезена след вчерашна тренировка на тима. За Левски не игра Димитър Ангелов, а Деян Карамфилов не успя да довърши двубоя след лек сблъсък с играч на противника.  До момента Лукойл остава лидер с 21 успеха и само едно поражение именно от "сините", които заемат трето място в първенството с актив 14-8. В следващия предпоследен кръг Лукойл Академик гостува на Черноморец Бургас, а Левски посреща у дома Берое Стара Загора.

 

Лукойл Академик започна ударно мача с 10 точки на Тери Смит, с които поведе убедително с 10-2. Малко след това Левски успя да намали изоставането си, но тимът на Тони Дечев направи нова серия от 7-0 и поведе пак с 19-9. Последва таймаут за Тити Папазов, а след него капитанът на тима Павел Иванов даде ход на своя тим и намали до 3 при 23-20. До края на частта обаче, точният мерник на Тери Смит не даде шанс на Левски и след 10 минути имаше аванс от 10 точки.  Джими Хънт и Стоян Гюровски започнаха с две тройки втория период, за да намалят до 4 точки. След това тимът на „сините“ натрупа доста грешки, а Лукойл не спря да бележи от тройката и задържаха двуцифрена преднина до почивката. Тери Смит записа 23 точки за 20 минути игра, а Павел Иванов отговори за Левски с 24 след убийствен процент от тройката и на двамата състезатели.  

 

След подновяване на играта през третия период домакините задържаха аванс, а на моменти след 6 поред на Павел Иванов и Джими Хънт, Левски намали до 6 при 68-62. В началото на последния период пасива на гостите бе само 6 точки, но до края Лукойл увеличи предината си още повече и спечели двубоя.

 

Тери Смит бе най-резултатен за Лукойл Академик с 35 точки, от които 6/11 (54%) от тройката. Дий Браун завърши с дабъл-дабъл оъ 18 точки и 11 асистенции, а по 13 добавиха Митко Димитров и Никола Драгович.

 

За Левски страхотен мач направи капитанът на „сините“ Павел Иванов  като бе 5/9 (55%)от линията за три точки, който наниза 43 точки, Алекс Симеонов добави 22. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: НБЛ- мъже, Лукойл Академик, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи