Павел Маринов скъса мрежата от вкарване в родния си град


Павел Маринов скъса мрежата от вкарване в родния си град
(сн. lap.bg)
10-04-2015 19:58

Балкан надигра Ямбол в здрав мач


Пета поредна победа в мъжката НБЛ записа отборът на Балкан. Ботевградчани гостуваха на Ямбол и спечелиха с 93-86 доста здрав мач. Той премина през чести смени на водачествата и добри моменти и от двата тима, но в крайна сметка гостите показаха по-голяма класа. Така те вече са с 18 победи и 5 поражения, като в следващия кръг почиват, а след това срещат Рилски спортист. Ямболии пък са седми с баланс 7-15, като вече са твърдо на тази позиция, което значи, че тези два отбора ще се срещнат и в първия кръг на плейофите.


Балканци тръгнаха силно и поведоха с 13-2, след което дълго време поддържаха двуцифрен аванс. Това бе до след средата на втората част, когато домакините се доближиха на две точки след серия от 12-2. Точно преди паузата ямболии успяха и да поведат, но след 20 минути двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат.


След паузата играта бе равностойна и двата отбора си разменяха кошове, а след начало от 6-0 за Ямбол на последната част, домакините поведоха с 5 точки. но Балкан отговори с 11-0, за да обърне и да излезе напред с 6.


Изключително за гостите игра капитанът Павел Маринов, който буквално избухва в залата, в която е израстнал и където е започнал да тренира. Той вкара пет тройки от седем опита по пътя си към цели 42 точки, с които отчая отборът на родния му град. Вукота Павич добави 12 точки, а Мартин Маринов се отчете с 10.


Шестима състезатели на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. Мартин Дурчев стана най-резултатен с 18 точки, а Стойо Чолаков се включи добре от пейката с 14.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи