Дечо Коешинов: Играхме 32-33 минути, а един мач е 40


Дечо Коешинов: Играхме 32-33 минути, а един мач е 40
27-04-2015 20:22

В първия си сезон при жените Дечо Коешинов стигна до Купа на България и финал в първенството. Ето първите думи на наставника на Нефтохимик 2010, които той каза пред БНТ след загубения финал от Дунав 8806:

"Щом така е свършила серията, трябва да съм черноглед, за да кажа, че резултатът не е реален.

През сезона Дунав имаше малко проблеми с центровете, Жаклин беше след контузия, и сега тимът игра по-добре отколкото в началото. 

Мисля, че имаше един тънък момент в края на третата част, когато при 1 за тях имаше фаул под коша, който не беше отсъден и те ни вкараха кош. Смятам, че там беше разковничето и цялата зала скочи. 

Един мач се играе 40 минути. Казах на момичетата, че мачът ще бъде 40 минути. Може да го спечелим в 39-та минута, но трябва да играем до края. Ние играхме около 32-33. Последните десет минути ги играхме както играхме в Бургас, затова и загубихме двата мача. 

В България е лошо, че никога нищо не се знае. Може в Русе всичко ще е наред, надявам се и при нас да е така, но догодина не се знае колко отбора ще има в първенството. Отборите стават все по-малко, а и хората, които искат да помагат на спорта и баскетбола в България стават по-малко."


Тагове: НБЛ - жени, Нефтохимик 2010, Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи