Жарко Ракочевич e любимец на публиката в Самоков


Жарко Ракочевич e любимец на публиката в Самоков
(сн. lap.bg)
24-05-2015 14:09

Центърът на Рилски спортист Жарко Ракочевич бе избран за любим играч на публиката в Самоков за сезон 2014/2015. Това стана след анкета, която се проведе на клубния сайт на тима, а наградата му бе връчена от таланта на женската школа в Самоков Кристина Пейчинова. Това се случи вчера преди първия финален мач на отбора срещу Черно море Порт Варна, в който обаче, Ракочевич не успя да вземе участие. Въпреки това, той получи плакет в знак на признателност от публиката.


205-сантиметровият състезател не игра в първия мач на Рилски спортист за бронза заради болки в ахилеса, но мненията сред публиката са, че той е един от основните виновници за спечелването на двата медала до сега и възможността за спечелване на трети. 


Този сезон за трета поредна година тимът на Росен Барчовски спечели бронзово отличие на Купата на България и сребърно в турнира за ЕВРОХОЛД Балканска лига. Това бе и първа година за Жарко Ракочевич в тима на самоковци, но той бързо се превърна в любимец на публиката, тъй  като бе в основата за доброто представяне на отбора.  За 34 мача с фланелката на Рилецо този сезон 31-годишният център записа средно по 15.8 точки на мач, 7.3 борби и 2 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Жарко Ракочевич, Рилски спортист, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи