И Рилецо се разписа в Европа


И Рилецо се разписа в Европа
(сн. lap.bg)
10-11-2015 20:04

Рилски спортист записа изключително трудна и изстрадана първа победа в Купа ФИБА Европа. Самоковци се наложиха над словашкия Комарно с 83-82 у дома в „Арена Самоков” след страхотен мач на Веселин Веселинов. До момента Рилецо е с победа и две загуби и все още има шансове за класиране напред, но при доста по-силно представяне във второто завъртанер в групата. Следващата седмица Рилски спортист отново ще бъде домакин, като този път в Самоков ще пристигне отборът на Катая.

 

Отборите започнаха мача с доста грешни стрелби и решения и повече от две минути не успяха да открият резултата. Първата четвърт премина много равностойно, като през нея имаше няколко смени на водачеството и изравнявания, а след нея гостите имаха преднина от 3 точки. Словаците успяха да се задържат напред в резултата дълго време през втория период. Рилецо беше по петите на съперника си, но така и не успя да обърне резултата, тъй като Комарно имаше сериозно предимство в борбата. В крайна сметка на почивката резултатът беше равен – 39-39.

 

Подобно на първото, началото и на второто полувреме беше изпълнено с грешки на отборите. След това гостите записаха силна серия от 7-0 и отново поведоха. Единственото, което остави самоковци в мача, бяха четирите тройки (3 от тях на Веселин Веселинов), които отбелязаха. В рамките на 3-4 минути. Комарно обаче остана напред в резултата и след силен край на третия период имаше аванс от 6 точки при 65-59.

 

За първите 13 минути от второто полувреме Рилски имаше 6/6 опита от тройката и успя да изравни при 69-69 и оставащи 7 минути до края. Гостите обаче отказваха да дадат водачеството и се задържаха напред, докато мачът навлезе в решителните две минути, при 80-77 в тяхна полза. Разликата се запази и при оставаща минута, след което Франк Търнър отбеляза кош за 81-82. Гостите сгрешиха в ответната атака, а Йордан Бозов бе фаулиран и след два успешни наказателни удара даде предимство на Рилецо при 83-82. Объркване в нападението на гостите доведе до точка за Рилски секунда преди края, а с това и до победа в мача.

 

Победителите имаха предимство в стрелбата от тройката - 8/17 (47%) срещу 8/25 (32%) на съперника за три и 62% срещу 52% за две точки. Те обаче имаха по-малко борби, асистенции и повече грешки.

 

Веселин Веселинов наниза 23 точки и добави 7 борби и 5 асистенции, като беше в основата на успеха на отбора. 15 точки и 5 асистенции добави Йордан Бозов.

 

За Комарно Айзея Юмипиг вкара 20 точки, а с 18 се отчете Роман Видо.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - КОМАРНО

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Комарно, Купа ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи