Видабаскет влиза в първата шестица на А група


Видабаскет влиза в първата шестица на А група
(сн. Росен Ракаджиев)
11-01-2016 15:53

Делфин се отказа от участие в бараж

 

Вчера приключи първият етап от сезона в мъжката А група. След него станаха ясни крайните класирания в източния и западния регион. За следващия етап отборите ще бъдат разпределени в първа шестица и втора петица.

 

В първата шестица директно се класират първите два отбора от всеки регион – съответно Академик Благоевград и Левски 2014 -2 от западния и ИУ Варна и Чавдар Троян от източния.

 

Третият отбор от изток и четвъртият от запад, както и третият от запад и четвъртият от изток играят баражи е рамките на два мача на разменено гостуване тази седмица. Победителите от тях допълват първата шестица, а загубилите остават във втората петица.

 

Двойките са Видабаскет – Делфин и Рилски спортист-2 – Шумен. Поради отказ на Делфин от участие в баражите, съперникът им Видабаскет се класира директно за първата шестица.

 

Така остава да се играе само един бараж, който ще определи групите за втората фаза на Рилски спортист -2 и Шумен. Те ще се срещнат в сряда и неделя тази седмица и по-добрият отбор от двата мача ще бъде сред първите шест, а другият – сред следващите пет.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Шумен, Делфин, Видабаскет, Рилски спортист -2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи