Левски отива на квалификации в Балканската лига


Левски отива на квалификации в Балканската лига
(сн. lap.bg)
13-01-2016 19:43

Левски 2014 ще играе на квалификационен турнир за втория етап на SIGAL-UNIQA Балканска лига. Това стана на 100% факт, след като "сините" паднаха от лидера в група В Пея с 66-90 у дома. Това бе пето поредно поражение за левскарите, които по този начин няма как да мръднат от четвъртото място. Това ще ги прати на квалификации за следващата фаза, а те ще се играят между 26 и 28 януари в Самоков. Пея пък бе взе шести пореден успех в групата, а още преди тази среща косоварите си бяха осигурили първото място в нея. Следващата седмица Левски приема Теодо от 16.30 часа.

Още от самото начало гостите показаха, че ще играят здраво и вкараха първите 11 точки. Първият кош за "сините" дойде в петатаминута, но като цяло в откриващите десет минути те бяха надиграни и изостанаха с 18 точки. През втората левскарите се опитаха данамалят и свалиха до 11, но Пея отговори със 7-0 преди домакините да отбележат за пасив от 16 на почивката.

 

И в третата част домакините се опитаха да се върнат в мача и дори за кратко си помислиха, че могат да го направят. При 3.30 минути до края те свалиха до 9 точки, но в оставащото време от тази четвърт Пея отговори с 13-2 и качи разликата на 20 точки. Това окончателно уби интригата и в последната четвърт срещата се доиграваше.

 

Най-резултатен за левскарите бе Ангел Пейчинов с 14 точки, а с 13 се отчете Евгени Хаджирусев. Капитанът на тима Алекс Симеонов не игра в срещата поради контузия.

За гостите с 25 точки приключи Дрильон Хайризи.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - ПЕЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи