Лукойл Академик се измъкна в драма


Лукойл Академик се измъкна в драма
(сн. lap.bg)
16-01-2016 19:47

Лукойл Академик постигна осма поредна домакинска победа за сезона, която обаче дойде много трудно. Шампионите приеха Рилски спортист и спечелиха с 91-88, като успехът бе изкован в последните 27 секунди. Като цяло гостите изиграха добър мач и дори могат да съжаляват за изпуснатия шанс да изненадат неприятно съперника в Правец. В крайна сметка обаче Лукойл взе мача и остана непобеден у дома. Така тимът остава първи с баланс 14-1, а Рилецо са четвърти с 9-6. След седмица шампионите ще гостуват на Черноморец, а самоковци ще приемат Академик Бултекс 99.

 

Със серия от 10-2 в първата част Рилецо съумя да се откъсне със 7 точки напред. За няколко минути обаче домакините изравниха, а след размяна на още точки резултатът остана равен и след десет минути. Рилски тръгна по-добре и във втората четвърт, като дръпна с 6 точки, но Лукойл пак се върна и дори поведе с 4. Самоковци обаче реагираха и бяха напред с точка на почивката.

 

С добро начало на третата четвърт и серия от 12-4 домакините поведоха и взеха малък аванс. Те го поддържаха до края на частта, който дойде при +9, като водеха и в последната четвърт. Рилецо обаче не се предаде и след супер серия от 11-0 излезе напред с 2 при три минути до края. Шакич и Тейлър обаче вкараха и върнаха преднината на шампионите при 64 секунди до края, след което обаче самоковци изравниха. Последва нова размяна на точки, а при 27.4 секунди до края топката бе за домакините. Гостите решиха да правят нарушение, за да имат атака, а Ратковица отбеляза и при двата си опита. В ответното нападение бяха отсъдени крачки на Йордан Бозов, а в последните 3.6 секунди остана време само за фиксирането на резултата.

 

Гостите вкараха 11 тройки от 27 опита, което им даде предимство срещу домакините, които бяха само с 6 от 25. При наказателните удари обаче шампионите бяха 19 от 22, а самоковци само 9 от 10.

Желко Шакич бе най-добър за победителите с дабъл дабъл от 23 точки и 11 борби. С 14 точки и 7 борби се включи Филип Барович, а 13 точки и 7 асистенции имаше Павлин Иванов.

За гостите с 26 точки завърши Франк Търнър, а по 20 имаха Тони Гуджино и Йордан Бозов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи