Левски нанесе първа загуба на ИУ Варна в супердерби


Левски нанесе първа загуба на ИУ Варна в супердерби
31-01-2016 13:27

Левски 2014 -2 нанесе първа загуба на шампиона на А група ИУ Варна. В изключителна драма в зала „Триадица” в София „сините”, за първи път през сезона с Алекс Симеонов в състава си, се наложиха с резултат 82-71. До момента Левски има една победа в първата шестица, а ИУ – по победа и загуба, в следващия кръг софийският отбор гостува на Чавдар Троян, а варненският – на Академик Благоевград.

 

В първите минути на мача домакините записаха серия от 8-0 и поведоха, като останаха напред през цялата първа четвърт. Нападението на варненци не вървеше и те допуснаха откъсване на съперника на 13 точки, а след 10 минути разликата беше 10. През втория период ИУ влезе в мача и въпреки че 3 минути преди почивката разликата отново беше двуцифрена, успя да я намали само на 3 в оставащото време.

 

Бързо след подновяването на играта резултатът беше изравнен и варненци поведоха, но силен край на третата четвърт изведе Левски до 62-55. В началото за последните 10 минути домакините се откъснаха на 12 точки, но със страхотна игра на Хакан Сербезов и серия от 7-0 ИУ се приближи на 5. При три точки разлика на Антон Диков беше отсъдено неспортсменско нарушение, а след оспорване – и техническо на Хакан Сербезов, като в този момент мачът беше решен. Разликата на Левски 2014 -2 скочи до 8 точки, а в последните 3 минути отборът довърши съперника си.

 

Алекс Симеонов за първи път през сезона облече екипа на втората формация на „сините” и това оказа сериозно влияние на играта им, след като той записа 24 точки, 15 борби и 5 асистенции. Евгени Хаджирусев вкара 22 точки, а Йордан Минчев – 15.

 

Хакан Сербезов и Антон Диков бяха най-резултатни за ИУ с по 15 точки, а 13 добави Саша Топчов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 -2 - ИУ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА МЪЖЕ, ВТОРА ПЕТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ, ВТОРА ПЕТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Левски 2014 -2, ИУ Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи