Стефан Михайлов: Доволен съм, стана истинско дерби и спечелихме труден мач


Стефан Михайлов: Доволен съм, стана истинско дерби и спечелихме труден мач
(сн. lap.bg)
11-02-2016 10:53

Монтана 2003 спечели дербито с Хасково 2012 и двата тима се изравниха на първото място в класирането. След срещата BGbasket.com се свърза с наставника на победителките Стефан Михайлов, който коментира успеха по следния начин:


"Много съм доволен от играта на отбора. Успяхме да спечелим труден мач, тъй като играем без Келиндра Закъри, а и 9 минути преди края се контузи и Шарел Алън. Наистина стана истинско дерби, каквото се и очакваше срещу един добър съперник. 

Успяхме да преодолеем един труден момент, в който от +10 за нас разликата стана 4 за тях, а след това отново да вземем 10 точки преднина и накрая да се поздравим с победата. Смятам, че можеше да спечелим и с по-голяма разлика, но имаше груби тактически грешки от наша страна както в защита, така и в нападение. Зарада това бяхме и наказани и не можахме да бием с повече.

Календарът тази година е такъв. Тази дълга пауза предстои както за отборът на Монтана, така и, не зная точната бройка, за отбори в около 30 държави. Каквото е за нас, така е за още за може би над 300 тима в Европа. Оттук нататък първенствата ще се провеждат така. Има време за почивка. Играхме мачове в сгъстен цикъл, а сега ще имаме пауза и след като приключат квалификациите на националните отбори ще играем наново. Така беше и миналата есен, а след паузата смятам, че играхме добре и побеждавахме. Надявам се да бъде така и сега. Това е календарът за провеждане на първенството, който не сме си го избирали ние, а е такъв както за Монтана, повтарям, още и за над 300 отбора в Европа.

Не е моя работа да коментирам съдийството. Един ден като стана шеф на съдийската комисия и бъде моя работа, тогава ще го коментирам. На този етап моята работа е да се занимавам с проблемите на отбора на Монтана." 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи