Баскетболен мач за хора с увреждания стана част от Купа България 2016


Баскетболен мач за хора с увреждания стана част от Купа България 2016
21-02-2016 18:07

Демонстративна среща по баскетбол за хора в инвалидни колички се проведе малко преди началото на финала за Купата на България. В нея се включи отборът на София-Балкан, който бе разделен на два отбора по пет състезатели, а сред тях имаше и едно момиче. Жълтите, водени от възпитаника на НСА Мартин Вутов, победиха тима на Владимир Искров със сини фланелки с 24-23. София-Балкан е един от трите отбора, които има в България. Останалите са Варна и Бургас. Главен треньор на отбора в професор Кръстьо Църов.


Малко преди да започне срещата състезателите на двата отбора подариха по едно цвете на няколко дами от публиката. Най-младият участник в отбора беше на 13 години, а в отборите имаше и европейски шампион по бокс и такива, тренирали различни спортове.

 

Мачът беше почти като тези, които наблюдавахме до сега. Отборите изиграха четири части по 10 минути като в този вид игра отборите също имат 24 секунди за нападение. Стрелбите за две и три точки от същото разстояие, което и професионалния баскетбол. Фауловете се изълняваха от наказателната линия, а крачки се отсъждат, когато състезател бута повече от два пъти количката без да дриблира топката. Треньори на София Балкан бяха Владимир Искров и Мартин Вутов, който е възпитаник на Националната спортна академия.

 

Срещата бе изгледана и от състезатели на Лукойл Академик, които загряваха преди мача един час преди началото му.   

 

Тази година през месец май и юни ще се проведе републикански шампионат. 

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Ботевград

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Баскетбол в инвалидни колички, София-Балкан, Владимир Искров, Мартин Вутов, Кръстьо Църов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи