Треньорите на България - Янко Янков


Треньорите на България - Янко Янков
24-02-2016 12:01

BGbasket.com  започна нова рубрика „Треньорите на България“, в която ще Ви срещаме с повече млади треньори, за да видим как протича работата им с подрастващи, какви проблеми най-често срещат и  какво трябва да се подобри.

Първата ни среща бе с Мирела Тодорова от Светкавица, Търговище (четете ТУК).

 

Днес Ви срещаме с 27-годишният треньор  Янко Янков от Шумен. Той води подрастващи в школата на Шумен, а освен това е и играещ треньор в тима от А група. Младият специалист започва да тренира баскетбол  още от 10-годишен като играе и в младежки нациоанлен отбор на България през 2007 година. В кариерата си той е играл още като юноша в Сити Юнивърсити (Правец), през 2007 година играе в мъжете на Балкан. По-късно се състезава в А група с отборите на Дунав Русе, Видабаскет и родния Шумен.

 

Ето как той отговори на нашите въпроси:

 

- Кой отбор водите и на каква възраст?

- Треньор съм в баскетболен клуб Шумен и водя кадетите, юношите старша възраст една група момчета до 10 и съм играещ треньор на отбора на клуба в А група - мъже.

 

- От колко време работите в треньорската професия и колко отбора сте водили през кариерата си?

От 5 години се занимавам с треньорство като през този период съм се занимавал с момчета 10, кадети, юноши и мъже.

 

- Тренирали ли сте баскетбол и какво образование имате?

- Започнах да тренирам на 10 годишна възраст и до днес продължавам да практикувам любимата си игра. Завършил съм степен бакалавър – специалност „Бизнесадминистрация” и степен магистър  – специалност „ Физическо възпитание и спорт”.

 

Цялото интервю с него може да прочетете ТУК в сайта за детско-юношекси спорт Viasport.bg, който заедно с BGbasket.com e част от групата S media.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Треньорите на България, Янко Янков, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи