Ямбол оцеля срещу Академик и спаси осмото място


Ямбол оцеля срещу Академик и спаси осмото място
27-02-2016 19:59

Ямбол направи много важна крачка към участие в плейофите на НБЛ Виваком. В първия кръг от третата фаза тимът посрещна Академик Бултекс 99 в зала "Диана" и спечели много трудно със 77-70. Така реално тимът си затвърди осмото място в лигата и има аванс от две победи повече пред пловдивчани, а и предимство в директните двубои. Решителна за успеха на домакините се оказа последната част, в която те допуснаха едва 7 точки в коша си и така обърнаха резултата в своя полза. С този резултат Ямбол има актив от 5 успеха и 14 поражения, докато Академик е с 3-16 и е девети. В следващия кръг пловдивчани ще приемат шампиона Лукойл Академик, а Ямбол ще гостува на Берое.′


Като цяло първата част бе равностойна, като в началото й гостите бяха напред, а след това ямболии. Точно преди края й обаче пловдивчани завършиха със серия от 4-0 и дръпнаха с 3 точки, а след 9-2 за начало на втората четвърт преднината им дори стана двуцифрена. Едва след този момент Ямбол реагира и след завършек от 17-3 на първото полувреме, домакините се оттеглиха на почивка с преднина от 4 точки.

Малко след паузата гостите излязоха напред, а по-късно направиха и серия от 8-0, с която дръпнаха със 7 точки. Ямболии бързо се доближиха до само една, но гостите не се огънаха и след 30 минути бяха напред с 6. Около кредата на последната четвърт домакините си върнаха водачеството, когато след 10-0 дръпнаха с 6 точки. Малко след това пловдивчани се доближиха на 2 пасив и пропуснаха следващите си три шанса да изравнят или поведат. В крайна сметка те получиха и четвърти след грешка на ямболии, но Васил Бачев изпусна от тройката. След това Боян Радетич отбеляза един наказателен, но Стойо Чолаков овладя борбата в нападение, бе фаулиран и вкара и двата опита за +5, с което на практика реши и мача. 

Домакините успяха в 22 от 30 наказателни удара за 73%, докато гостите бяха 14 от 25 за едва 56%, което им коства много в края.

Денис Агре бе най-резултатен за успеха с 20 точки, а той добави и 8 борби. Боян Радетич се включи с 15 точки, а 12, 7 борби и 7 асистенции имаше Стойо Чолаков.

За гостите с 16 точки завърши Бошко Йовович, а  13 се отчете Александър Митрович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи