Академик разби Черноморец в дербито на дъното


Академик разби Черноморец в дербито на дъното
12-03-2016 19:33

Четвърти успех от началото на сезона в НБЛ Виваком записа новакът Академик Бултекс 99. Пловдивчани приеха Черноморец в дербито на последните два отбора в класирането и спечелиха със 77-55, въпреки трудно начало. Това бе първа победа за Академик над този съперник, за който пък единствените успешни мачове са точно срещу пловдивчани. В класирането Академик дръпна на деветото място и е с баланс 4-17, докато черноморци са твърдо последни с 2-19. В следващия кърг пловдивчани гостуват на Черно море Порт Варна, а бургазлии приемат Берое.

 

Малко след началото на мача гостите направиха серия от 10-0 и дръпнаха с 9 точки. След това те продължиха да водят, но пловдивчани намалиха, а малко преди края на първата част и изравниха. През втората вече нещата се обърнаха, като със серия от 13-1 Академик изведнъж дръпна с 12 точки. До почивката тимът държеше разликата и се оттегли в съблекалните с комфортен аванс. В третата четвърт домакините увеличиха с още преднината си, след което я поддържаха до края на мача. Гостите така и не успяха да се доближат и нямаха никакъв шанс да мислят за успех.

 

За пореден път най-резултатен за пловдивчани стана Бошко Йовович с 19 точки, а той хвана и 9 борби. По 11 точки пък добавиха Оскар Белфийлд и Васил Михайлов.

За гостите Константин Коев приключи с 16 точки и 7 борби, а Илия Цветкович вкара 16 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи