Академик Благоевград нанесе втора загуба на Левски, Троян се върна на победния ход


Академик Благоевград нанесе втора загуба на Левски, Троян се върна на победния ход
27-03-2016 18:56

Академик Благоевград, ИУ Варна и Чавдар Троян с убедителни победи в предпоследния кръг на А група 

 

ИУ Варна записа шеста победа в предпоследния кръг от първата шестица на А група. Тимът на Петко Делев надигра категорично като гост Шумен с 91-53. Така до момента варненци са с актив 6 успеха и 3 загуби, а шуменци 2-6. В последния кръг шуменци гостуват на Академик Благоевград, а ИУ приема Чавдар Троян.

 

ИУ започна двубоя с 6-0 и поддържаше аванс до средата на втората част. За кратко Шумен обърна в средата на втория период при 28-27, но варненци си върнаха водачеството и на полувремето поведоха с 9 точки. След подновяване на играта гостите за първи  път поведоха с близо 20 точки. В началото на последната Шумен стопи до 10, но момчетата на Петко Делев отново поеха инициативата и увеличиха сериозно аванс, който запазиха до края на двубоя.

 

Шуменци показаха много слаб процент на стрелба като бяха 20/71 (28%), а в следствие на технит грешки момчетата от ИУ отбелязаха 26 точки.  

 

За победата на варненци шест състезатели имаха над 10 точки. Саша Топчов имаше дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби, а 13 точки и 9 асистенции имаше Ивайло Тодоров. По 11 реализираха Ангел Нацкин и Денислав Вутев, който овладя и 10 борби. Николай Георгиев отбеляза 12, а с 10 се включи Венелин ХристовДимитър Янчев отбеляза 18 точки като бе единствен с двуцифрен актив от Шумен.

 

Чавдар Троян отново се върна на победния ход, за да запази шансовете си за първо място в А група. Тимът на Лъчезар Диков надигра като домакин Видабаскет с 83-59, след много силно второ полувреме. Така те се изравниха с Левски, който също има само две загуби, но столичани имат и два отложени мача. Видинчани са 1-7. В последния кръг троянци гостуват на ИУ Варна в много важен мач, а видинчани гостуват на Левски -2.

 

Чавдар Троян започна срещата със серия 6-0 и загуби аванса си в последната минута на първата част. Във втората домакините дръпнаха с 8, но след това допуснаха серия 10-2 и загубиха аванс, а на почивката резултатът бе равен. Чавдар започна ударно третия период със серия 15-3 и поведе с над 20 точки. До края гостите не успяха да стопят голямата разлика и загубиха срещата.

 

Най-резултатен за успеха с 15 точки и 9 борби бе Радослав Кочев. Двама човека записаха дабъл-дабъл - Данаил Христов с 13 точки и 11 борби, Любомир Лилов с 11 точки и 15 борби. По 10 отбелязаха Ценко Наков и Петър Христов.

За видинчани над всички с 19 точки и 8 борби бе Теодор Киров, а 12 отбеляза Теодор Николов.


Академик Благоевград нанесе второ поражение на Левски–2 в предпоследния кръг от първата шестица на А група. Тимът на Божидар Гьорев надигра убедително с 91-65 тимът на „сините“  който бе без техните участници в Мача на звездите Алекс Симеонов и Йордан Минчев. Така Левски е с актив от 5 победи и 2 загуби единствено от Благоевград, но има и два отложени мача. Благоевградчани са четвърти с актив от 4 победи и 5 поражения.  

 

Двубоят започна оспорвано като двата отбора си размениха на няколко пъти аванса в първия период. Домакините изиграха много силна втора четвърт и на почивката поведоха с 15 точки. След почивката тимът на Божидар Гьорев тотално взе контрола в мача и поведе с 25 точки.  През цялата втора четвърт Левски не успя да свали разликата под 20 точки и загуби двубоя.

 

Най-резултатен за успеха с 15 точки бе Михаил Танев, а 13 отбеляза Ивайло Вучков. Филип Каменов записа дабъл-дабъл с 11 точки и 11 борби. Тодор Захариев се включи с 10. За „сините“ най-резултатен с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби бе Ангел Пейчинов. Ивко Ивков отбеляза 15, а с 10 завърши Евгени Хаджирусев. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ИУ ВАРНА 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ВИДАБАСКЕТ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД - ЛЕВСКИ - 2 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА


 ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, Академик Благоевград, Видабаскет Шумен, ИУ Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи