Лукойл Академик препъна Рилски спортист


Лукойл Академик препъна Рилски спортист
(сн. lap.bg)
02-04-2016 19:49

Лукойл Академик победи Рилски спортист като домакин с 83-78 в мач от 24-ия кръг на НБЛ. Отборите се срещнаха за първи път след финала за Купата между тях, в който самоковци триумфираха. Сега обаче „студентите” спряха серията на съперника си от 3 поредни победи и намалиха шансовете му в борбата за изкачване нагоре от четвъртата позиция, на която в момента се намира той с актив 16-8. За Лукойл това е трети пореден успех, а тимът още миналия кръг си осигури първото място в редовния сезон. До момента той е с 22 победи и 2 загуби в първенството. В следващия кръг „студентите” гостуват на Черноморец, а носителят на Купата – на Академик Бултекс 99.

 

Рилски започна мача добре и поведе в първите минути, но след 8-0 Лукойл Академик взе водачеството и остана напред до края на първата част, като на моменти беше с 9 точки напред. Малко след началото на втората десетка разликата стана двуцифрена при 31-20, но след страхотна намеса на Дарин Иванов, който наниза три тройки до почивката и силна игра на съотборниците му, разликата падна значително. В крайна сметка домакините имаха аванс от 3 точки след едно полувреме – 46-43.

 

Лукойл не успя да отбележи точка повече от 3 минути след подновяването на играта, което доведе до обрат и Рилецо излезе напред. Няколко равностойни минути доведоха до смени на водачеството и малки разлики, но в края на третата четвърт шампионите записаха серия от 11-2 и се откъснаха напред, а след 30 минути водеха с 64-56. Лукойл Академик изигра стабилна последна четвърт, в която не позволи на съперника си да се доближи на по-малко от 6 точки. Две минути преди сирената разликата стана двуцифрена и победителят бе решен. Отпускане на шампиноните в последните минути доведе до намаляване на разликата само на 4 точки в края, но времето не беше достатъчно за обрат.

 

Христо Захариев беше най-резултатен за победителите с 14 точки, по 12 вкараха Бранислав Ратковица (7 асистенции) и Желко Шакич (11 борби). Димитър Димитров отбеляза 11.

 

За Рилски спортист влезлият от пейката Дарин Иванов наниза 5/6 опита от тройката за 18 точки. Тристан Кери се включи с 15 точки и 6 борби, а 12 плюс 12 борби регистрира Тони Гуджино.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи