Левски е новият шампион на А група


Левски е новият шампион на А група
04-04-2016 14:34

Вторият отбор на Левски е новият шампион на мъжката А група. След два поредни триумфа на ИУ Варна сега със златото ще ликуват "сините". Те си осигуриха първото място след разгром над Шумен с 97-56. Така Левски вече е с актив от 7 успеха и 2 поражения преди отложения мач с Видабаскет. В същото време ИУ Варна и Чавдар Троян са с баланс 7-3, но дори и да се стигне до тройна въртележка, левскарите победиха и двата съперника два пъти, така че те си остават първи. Шумен пък е на пето място с 2 успеха и 7 поражения, като могат да отидат шести само ако видинчани надиграят Левски в последната среща.

Иначе след 23 тройки срещу Видабаскет вчера, днес левскарите бяха малко по-зле по този показател. И все пак те отново нанизаха достатъчно на брой стрелба отдалеч, като успяха в 14 от 39 опита. Те спечелиха всяка една от четирите части  в срещата, като особено доминиращо бе надмощието им в третата, която бе взета с 23-7. 

Най-силно за победителите игра Иван Алипиев, който завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 12 борби, а добави и 5 асистенции. Йордан Минчев се отчете с 19 точки, а 13 пък вкара Ангел Пейчинов.

За гостите с 25 точки и 9 борби приключи Андрей Иванов, а с 12 точки се отчете Димитър Радев.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2 - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Левски -2, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи