Перфектен Венелин Христов изведе Черно море до важен успех за петото място


Перфектен Венелин Христов изведе Черно море до важен успех за петото място
09-04-2016 17:48

Черно море Порт Варна спечели важна победа в продължаващата битка за петото място в редовния сезон на НБЛ Виваком. Варненци приеха Ямбол и водеха от втората част нататък, за да спечелят с крайното 95-88. "Моряците" изиграха силни втори десет минути, след което се откъснаха напред и след това поддържаха добра преднина пред своите гости. С този резултат Черно море направи нова важна крачка към петото място, за което се бори със Спартак Плевен. Варненци са с баланс 12-13, а съперникът с 11-13, но и с по-трудна програма до края. Ямболии пък са твърдо осми и се готвят за мача си с Лукойл Академик в първия кръг от плейофите. Следващата седмица Черно море ще гостува именно на шампионите, докато ямболии ще пътуват до Плевен за мач със Спартак.

Ямболии поведоха със 7 точки за кратко в първата част, но не успяха да задържат този аванс. Те все пак останаха напред в резултата, но след десет минути преднината им бе минимална. До малко след средата на втората четвърт двата тима си разменяха кошове, а при четири минути преди почивката гостите водеха с 2. След това обаче Черно море направи серия от 11-0, за да дръпне с 9 точки, а на почивката бе напред с 10. След паузата домакините поддържаха двуцифрена разлика през повечето време и без да позволяват на Ямбол да се доближи сериозно. Гостите все пак смъкнаха до 6 при по-малко от две минути до края, след което пропуснаха атака. Тогава Симеон Илиев отговори с тройка и окончателно реши мача.

Разликата между двата тима дойде при стрелбата от тройката. Варненци успяха в 12 от 26 опита за 46%, докато гостите бяха едва 4 от 17 за 23%. Иначе общо в мача и двата отбора бяха с 35 вкарани от 67 стрелби, но тези отдалеч си казаха думата.

Много силно за победилите от пейката се включи Венелин Христов. Той успя във всичките си девет опита за стрелба (5/5 за 2 точки и 4/4 от тройката) и завърши с 22 точки, а освен това добави и 6 асистенции, 4 борби и 2 отнети топки в актива си без да направи грешка. Симеон Илиев завърши с 21 точки за успеха, а по 16 имаха Денислав Вутев (9 борби) и Станислав Цонков (8 асистенции).

Най-резултатен за гостите бе бившият състезател на домакините Милиян Боцка с 28 точки. Силно с дабъл-дабъл се включи Денис Агре след 26 точки и 10 борби, а Станислав Говедаров имаше 15 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи