Станимир Маринов стана шампион на Балканската лига със Сигал Прищина


Станимир Маринов стана шампион на Балканската лига със Сигал Прищина
20-04-2016 23:25

Станимир Маринов стана шампион на SIGAL-UNIQA Балканска лига със своя Сигал Прищина. Косовският отбор триумфира в турнира за втора поредна година, въпреки че загуби като гост днешния втори мач от финала на разменено гостуване срещу Морнар с 68-75. Сигал имаше преднина от 14 точки след първата среща на своя територия и така с обща разлика от 7 точки в двата мача защити титлата си от миналата година.

 

Домакините от Черна гора започнаха мача силно и имаха преднина от 8 точки след първата четвърт. Сигал обаче затегна защитата до почивката и успя да обърне резултата за 39-35 след първото полувреме. Морнар изигра страхотна трета десетка, завършила със серия от 17-1 в полза на тима и след която разликата беше 10 точки в негова полза, а шампионът тепърва щеше да се определи. След 11-2 в началото на последната десетка Сигал намали разликата до 4 точки. Само две минути и половина преди финалната сирена обаче домакините отново се откъснаха напред, този път с 11 точки, което означаваше разлика от само 3 в полза на Сигал в общия резултат. Косовският тим обаче удържа преднина, която бе в границите на допустимото, и триумфира в турнира, въпреки загубата в този мач.

 

Станимир Маринов игра 26 минути за Сигал и завърши с 6 точки, 3 борби, 3 отнети топки и 2 асистенции. Най-резултатен за отбора му с 24 точки беше Джейсън Уошбърн, който добави и 11 борби за дабъл дабъл.

 

За Морнар 22 точки наниза Ламонт Джоунс, а с 20 се включи Балша Радунович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОРНАР - СИГАЛ ПРИЩИНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ В ЕВРОТУРНИРИТЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Станимир Маринов, Сигал Прищина, Морнар, SIGAL-UNIQA Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи