Ясни са всички участници във финалите за момчета (12)


Ясни са всички участници във финалите за момчета (12)
(сн. BGbasket.com)
26-04-2016 20:05

След като приключиха всички зонални турнири за момчета до 12-годишна възраст са ясни и отборите, които ще участват във финалите на държавното първенство.

 

Участващите са 12 – първите и вторите отбори в класирането от всеки зонален турнир. Ето кои са те: БУБА баскетбол, Левски, Академик Бултекс 99, Сливен баскет, Тунджа Ямбол, Несебър, Черно море Порт Варна, Доростол, Балкан, Рилски спортист, ЦСКА, Чавдар Троян.

 

Повечето резултати в зоната в София бяха с огромна разлика. БУБА и Левски бяха без конкуренция, а в директният сблъсък за първото място между тях БУБА се наложи само с 3 точки разлика – 59-56.

 

В зоната в Пловдив домакинът Академик Бултекс 99 беше без никаква конкуренция и записа убедителни победи в четирите си мача. Тук по-скоро беше интересен сблъсъкът за второто място между Сливен и Септември, спечелен от сливналии с 69-56.

 

В единствената зона с отбор по-малко и съответно четири участващи тима - тази в Ямбол домакинът Тунджа завърши с три успеха, а много добре се представи Несебър, който надви Олимпия баскет и Баскетболно детство и беше равностоен с лидера от Ямбол, губейки от него само със 7 точки – 80-87.

 

Турнирът във Варна премина под диктовката на домакина Черно море Порт Варна и Доростол Силистра. Отборите спечелиха с голяма разлика срещу всички съперници, а в директният ма1 между тях варненци се наложиха със 75-62.

 

Балкан беше абсолютно категоричен във всичките си мачове от домакинската зона в Ботевград и заслужено спечели с актив 4/4. Рилски спортист остана втори, като не срещна конкуренция освен в мача си срещу Балкан.

 

ЦСКА не срещна затруднения в нито един от мачовете си от зоната в Троян, завършвайки с пълен актив, а домакинът Чавдар също стигна до финалите. Отборът победи Чардафон Отловен с 58-53 в оспорван мач, който реши второто място в турнира.

 

Финалите във възрастта ще бъдат в края на месец май, по предварителен план между 26-29.


РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНИТЕ ЗА МОМЧЕТА (12)

 

КЛАСИРАНЕ В ЗОНИТЕ ЗА МОМЧЕТА (12)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Зони за момчета (12)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи