Хърватин е първото ново попълнение на Рилецо (видео)


Хърватин е първото ново попълнение на Рилецо (видео)
07-07-2016 14:59 | rilskibasket.com

Хърватинът Ненад Делич е първото ново попълнение на носителя на Купа България Рилски спортист, съобщава клубния сайт на тима.

 

210-сантиметровият състезател, който може да играе на позиция четири, идва в Самоков от тима на косовския Пея, с който завърши на второ място в Балканската лига, губейки от Сигал Прищина. През миналия сезон 32-годишният Делич записва зад името си показатели от 18,8 точки, 9,2 борби и 2 асистенции средно на мач.

 

В кариерата си той играе в шест държави като започва от  хърватския Сплит, с който става шампион и Носител на Купата през 2003 година. След това играе в Германия за местния Олденбург, продължава в Швейцария, където печели Купата на страната с екипа на Реджо Басел (2010). В Хърватия Делич играе още за Струмица, Дарда, Брод, Хандлова. През 2011 играе за отбор от Анкара, след това Интер Братислава, с който става шампион на Словакия през 2012/2013 година. От Словакия се връща в Турция за един сезон, а през 2014/2015 стига дори до Абу Даби. В последния сезон акостира в Косово, където носи екипа на Пея. Делич е бивш младежки национал на Хърватия.

 

Припомняме, че тази година Рилски спортист ще бъде воден от Людмил Хаджисотиров, а негов помощник ще бъде Галин Стоянов - Патрика.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ненад Делич, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи